Afrin'de Teröristlerden Kalleş Tuzak! Kur'an-ı Kerim'i Yerden Almak İsteyen Askerimiz Tuzaklanan Bombanın Patlamasıyla Şehit Oldu

TAKİP ET

Afrin'de başarıyla devam eden Zwytin Dalı Harekatı kapsamında bölgedeki teröristlerin Kur'an-ı Kerim'e tuzakladıkları el yapımı patlayıcı sonucunda 1 askerimiz şehit oldu. Kur'an-ı Kerim'i yerden kaldırmak istediği sırada tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucunda Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehadet şerbetini içti.

Afrin’de başarıyla devam eden Zwytin Dalı Harekatı kapsamında bölgedeki teröristlerin Kur’an-ı Kerim’e tuzakladıkları el yapımı patlayıcı sonucunda 1 askerimiz şehit oldu. Kur’an-ı Kerim’i yerden kaldırmak istediği sırada tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucunda Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehadet şerbetini içti.

Afrin’de TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan ve hızla devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün, bölgedeki teröristlerin Kur’an-ı Kerim’e tuzakladıkları el yapımı patlayıcı 1 askerimizi şehit etti. Teröristlerin hain yöntemi bu kadarına da pes dedirtti. 

KUR’AN-I KERİM’İ YERDEN KALDIRDIĞI SIRADA ŞEHİT DÜŞTÜ

Alınan bilgilere göre, Afrinde TSK ve ÖSO birlikleri tarafından terör örgütü PKK, YPG, PYD ve DEAŞ’a karşı verdikleri mücadele kapsamında dün, Afrin kırsalında yer alan Dermaşanlı köyünde arama-tarama faaliyetlerine devam eden askeri birlikteki Uzman Çavuş Orhan Sürmen, teröristler tarafından el yapımı patlayıcı yerleştirildikten sonra tahrip edilen Kur’an-ı Kerim’i yerden kaldırdığı esnada patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit düştü. Yaşanan olay sonrasında güvenlik güçleri, teröristlerin askerlerin manevi değerlere yönelik olan hassasiyetlerini bildikleri ve bu hassasiyetlerden faydalanarak İslami değerleri hiçe saydıkları ve bu tür hain tuzakları kurduklarını belirtti. Bu tür tuzaklara karşı bölgede bulunan askerler uyarılırken teröristlerin bu tarz hain tuzaklarının Zeytin Dalı Harekatını asla sekteye uğratmayacağının altı çizildi. 

 

Afrin Zeytin Dalı Kuranı Kerim Bomba Tuzak Şehit Terörist