Afrin'de Sıcak Gelişme! TSK Kontrol Altına Alınan Bölgeleri Açıkladı

TAKİP ET

TSK ve ÖSO birliklerinin Suriye'nin Afrin kentinde başlattığı Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili yeni bir bilgilendirme geçen TSK, Afrin ilçe merkezine bağlı olan Anab ve Meryemeyn köylerinin de teröristlerden temizlendiğini belirtti.

TSK ve ÖSO birliklerinin Suriye’nin Afrin kentinde başlattığı Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili yeni bir bilgilendirme geçen TSK, Afrin ilçe merkezine bağlı olan Anab ve Meryemeyn köylerinin de teröristlerden temizlendiğini belirtti.

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in doğusunda operasyonlarını sürdürürken TSK’dan yapılan son açıklamada, Anab ve Meryemeyn köylerinin de teröristlerden temizlendiği belirtildi. 28 Ocak 2018 tarihinden itibaren operasyonlarına başlayan TSK ve ÖSO güçleri başarılı ilerleyişini sürdürüyor ve birçok önemli noktayı teröristlerin elinden kurtarıyor.

164 BÖLGE KONTROL ALTINA ALINDI

28 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla devam ederken operasyonun başladığı günden bu yana PKK, YPG ve DEAŞ işgali altında olan 5’i belde merkezi, 128’i köy ve 31’i kritik nokta olmak üzere toplamda 164 bölgenin kontrol altına alındığı açıklandı. Son olarak TSK’dan yapılan açıklamada, Anab ve Meryemeyn köylerinin de teröristlerden temizlendiği aktarıldı.

TERÖRİSTLER SİVİLLERİ ALIKOYUYOR

Öte yandan bölgede yuvalanan PKK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin yığınak ve savunma hatlarının büyük kısmının Afrin ilçe merkezinde bulunduğu belirlenirken teröristlerin beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapmak istedikleri ve merkezden Esad rejimi ile askeri muhaliflerin kontrolünde yer alan bölgelere gitmek isteyen Kürt ve Arap nüfusuna engel olunduğu belirtiliyor. Teröristlerim bölgedeki sivilleri alıkoymasına Birleşmiş Milletlerden tepki gelmeye devam ediyor.

 

Suriye Afrin TSK Açıklama Zeytin Dalı ÖSO Ele geçirilen bölgeler