Afrin'de Sıcak Gelişme! Cinderes Teröristlerden Temizlendi, Çatışmalar Devam Ediyor

TAKİP ET

Afrin operasyonunun 48. gününde TSK ve ÖSO başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Güvenlik güçleri, Afrin'den önce en önemli yerlerden biri olan Cinderes belde merkezini teröristlerden temizledi. Bölgede sıcak çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Afrin operasyonunun 48. gününde TSK ve ÖSO başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Güvenlik güçleri, Afrin’den önce en önemli yerlerden biri olan Cinderes belde merkezini teröristlerden temizledi. Bölgede sıcak çatışmaların sürdüğü öğrenildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak 2018 tarihinde Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için Afrin’e Zeytin Dalı Harekatı’na başlamıştı. Operasyon bugün 48. gününde ve Afrin’den önce kritik öneme sahip olan Cinderes belde merkezi teröristlerden temizlendi. 

CİNDERES BELDE MERKEZİ TEMİZLENDİ
Afrin'in Cinderes belde merkezi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından teröristlerden temizlendi. Ancak beldede hala yer yer çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Temizlenen mahallelerde ise meskun mahal operasyonları ile arama tarama faaliyetleri sürüyor. Dün de belde merkezine hakim Cinderes Tepesi alınmış ve kaçan teröristler SİHA’lar tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti. 

SICAK ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Operasyonun devam ettiği Afrin ilçesinin Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldesi bulunuyor. Henüz TSK ve ÖSO, Mabatlı beldesine yönelik operasyonlara başlamadı. Ele geçirilen diğer belde merkezlerine bağlı bazı köylerde de henüz teröristlerin bulunduğu ve onların da temizlenmesi için harekete geçileceği öğrenildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın sinyallerini alan örgüt, yığınak ve savunma hatlarını büyük kısmını ilçe merkezinde oluşturdu. Operasyonda en büyük çatışmaların ise Afrin ilçe merkezinde yaşanması bekleniyor. 

 

son dakika afrin operasyonu zeytin dalı harekatı cinderes çatışma son dakika haberi