Afrin'de Harita Bir Bir Değişiyor! Bir Köy Daha Teröristlerden Temizlendi

TAKİP ET

Afrin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında TSK ve ÖSO birliklerinin ortak gücü ile Surki ve Dikmetaş Köyü de teröristlerin elinden alındı.

Afrin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında TSK ve ÖSO birliklerinin ortak gücü ile Surki ve Dikmetaş Köyü de teröristlerin elinden alındı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında bir köy daha PKK ve PYD’li teröristlerden temizlendi. Tüm hızıyla devam eden operasyonlarda PKK, PYD, YPG ve DEAŞ’lı teröristler bozguna uğratılmaya devam ediyor.

SURKİ KÖYÜ TERÖRİSTLERİN ELİNDEN ALINDI

Afrin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında önemli noktalar terör örgütlerinin elinden temizlenirken bu sabah saatlerinde terör örgütleri ile çıkan çatışma sonrasında Afrin’in batısında yer alan Türkiye sınırının yakınındaki Raco beldesine bağlı olan Surki köyü TSK’nın kontrolü altına alındı. Öte yandan Raco beldesine bağlı olan Surki köyünün etrafındaki önemli tepelerinde teröristlerden temizlendiği bilgisine ulaşıldı. TSK ve ÖSO birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışma sonucunda PYD’li 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

STRATEJİK TEPELER TEMİZLENDİ

Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu birliklerinin dün terör örgütleri ile gerçekleştirdiği çatışmalarda TSK’nın da desteği ile Afrin’in batısında yer alan Şeyh Hadid beldesine bağlı olan Hac Bilal köyü ve El Mebtali beldesinde yer alan 1027 tepesinin de terör örgütlerinden temizlendiği öğrenildi. Operasyon kapsamında birçok stratejik noktanın teröristlerden temizlenmeye devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

 

Afrin Zeytin Dalı Harita Köy Surki Dikmetaş