Afrin Zaferi Rahatsız Etti! Esad Türkiye'yi BM'ye Şikayet Etti: "Savaş Suçu İşliyorlar"

TAKİP ET

TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin ilçe merkezinde kontrol sağlanmış ve bölge teröristlerden tamamen temizlenmişti. Bölgeden gelen zafer sonucunda Esad rejimi Dışişleri Bakanlığı'nın Afrin için BM'ye şikayet mektubu yazıldığı öğrenildi. Rejim tarafından yazılan mektupta Türkiye'nin BM'ye şikayet edildiği görüldü.

TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin ilçe merkezinde kontrol sağlanmış ve bölge teröristlerden tamamen temizlenmişti. Bölgeden gelen zafer sonucunda Esad rejimi Dışişleri Bakanlığı’nın Afrin için BM’ye şikayet mektubu yazıldığı öğrenildi. Rejim tarafından yazılan mektupta Türkiye’nin BM’ye şikayet edildiği görüldü.

Esad rejimi Dışişleri Bakanlığı tarafından TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’de kazandıkları zafer sonrasında BM’ye bir mektup yazıldı. Yazılan mektupta Türkiye’nin şikayet edildiği öğrenilirken Türkiye’nin Afrin’de savaş suçu işlediği ve Türkiye’nin Afrin’den çıkmasını istediklerini ifade ettikleri öğrenildi.

2 AYRI MEKTUP GÖNDERİLMİŞ

Kendi halkına çocuk, kadın, yaşlı demeden kimyasal ve ağır silahlarla saldıran ve vatandaşlarını topraklarından eden Esad rejimi son olarak Afrin ilçe merkezinde zafer kazanan Türk ordusunu BM’ye şikayet etti. Hem Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri hem de Güvenlik Konseyi’ne 2 ayrı mektup gönderildiği öğrenilen Esad rejiminin gönderilen mektupta, Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirilen operasyonlarından rahatsızlık duyduklarını ve Türkiye’nin Afrin’de savaş suçu işlediğini belirten ifadeler kullanıldığı öğrenildi. Öte yandan Türk ordusunun topraklarını işgal ettiğini söyleyen Esad rejiminin kesin bir dille topraklarını işgal ettiğini belirttiği Türk ordusunu kınadığını ve derhal topraklarından çekilmesini talep ettiği öğrenildi.

4 MİLYON SUEİYE’Lİ VATANDAŞI TÜRKİYE’YE SIĞINDI

Türkiye’yi BM’ye şikayet eden Esad rejiminin yaklaşık 4 milyon Suriyeli vatandaşı ülkelerinde kendilerine yönelik kullanılan kimyasal silahlar ve bombalardan kaçarak Türkiye’ye sığındı. 

 

Dünya haberleri Esad Esad rejimi BM Şikayet Türkiye Savaş suçu