Afrin Operasyonundan İlginç Detay! Teröristler 15 Mart Gecesi Bombalanacaktı Ama...

TAKİP ET

Afrin operasyonu hakkında hükümette yapılan üst düzey toplantıda oldukça ilginç detaylar ortaya çıktı. Afrin'e girilen 18 Mart tarihinden 3 gün önce, Ankara'da oldukça sıcak dakikalar yaşandı. 15 Mart Perşembe gecesi aslında Afrin'deki terörist unsurların bombalanmasının planlandığı öğrenildi.

Afrin operasyonu hakkında hükümette yapılan üst düzey toplantıda oldukça ilginç detaylar ortaya çıktı. Afrin’e girilen 18  Mart tarihinden 3 gün önce, Ankara’da oldukça sıcak dakikalar yaşandı. 15 Mart Perşembe gecesi aslında Afrin’deki terörist unsurların bombalanmasının planlandığı öğrenildi. 

TSK, 15 Mart gecesi saat 22.30’da Afrin’de bulunan teröristlere yönelik hava operasyonu düzenleme kararı almıştı. Amaç ise teröristlerin yönetici kadrosunun kentten ayrılmasını önlemekti. Ancak, hainlerin sivilleri kendilerine kalkan yaparak ve silahsız bir şekilde kaçması, çok sayıda sivil kaybın yaşanmaması için operasyonun iptal edilmesine neden oldu. Yerel teröristler de çok kısa süre sonra yine sivillerin arasına karışarak ilçeden kaçtı. 

ÇOK BAŞARILI ŞEKİLDE KUŞATILDI

TSK, Afrin’de çok başarılı bir operasyon yürüttü. Sadece belli bölgelerde konuşlanmakla sınırlı kalmayan TSK, Afrin’in tamamını kuşatarak başarıya ulaştı. Afrin ilçe merkezinde bulunan teröristler, her yerin kuşatılmasının ardından bölünmek zorunda kaldı ve Afrin’de kontrol TSK’ya geçti. TSK’nın yürüttüğü bu başarılı strateji sayesinde terörist gruplar toplu hareket edemeyince, kentten kaçtı. 

BUNDAN SONRA YAVAŞ HAREKET EDİLECEK
Afrin’de Türkiye’nin bundan sonra ‘yavaşlamak’ üzerine bir strateji yürüteceği öğrenildi. Önce, Afrin ilçe merkezinde arama tarama çalışmaları yürütülecek ve diğer bölgelerle ilgili hızlı kararlar alınmayacak. ABD’nin yeni dışişleri bakanıyla yapılacak olan görüşmelerin ardından, Menbiç veya Fırat’ın doğusuyla ilgili harekât yeniden gündeme gelecek. 

 

afrin operasyonu zeytin dalı harekatı afrin kuşatması TSK strateji son dakika son dakika haberi