Afgan – Tacik Sınırı Rus ya da Tacik Uçaklar Tarafından Bombalandı

TAKİP ET

Afgan yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Taliba'nın iki Tacik görevlisini sınırda öldürmesinden sonra Afganistan – Tacikistan sınırında bulunan Takhar eyaletine, Rus ya da Tacik savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Afgan yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Taliba’nın iki Tacik görevlisini sınırda öldürmesinden sonra Afganistan – Tacikistan sınırında bulunan Takhar eyaletine, Rus ya da Tacik savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Reuters haber ajansına açıklamalarda bulunan Afgan yetkililer, Afgan – Tacik sınırından patlama sesleri geldiğini, Rus ya da Tacik savaş uçaklarının Afganistan – Tacikistan sınırında yer alan Takhar eyaletini bombaladığını söylediler. Afgan yetkililere göre saldırının gerekçesi sınırda görev yapmakta olan iki Tacik görevlinin Talibanla girilen çatışmada öldürülmesi.  

Rus ya da Tacik savaş uçaklarının Takhar eyaletine düzenlediği hava saldırısı neticesinde sekiz Taliban militanının öldürüldüğü Afgan yetkililerden gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Afganistan’ın, Rus işgalinden kurtulmasından sonra kontrol, 90’lı yıllardan itibaren Taliban örgütünün eline geçti. Örgütün ülkedeki hakimiyeti halen devam ederken Kabil Yönetimi ile Taliban örgütü arasında gerçekleştirilen müzakerelerde sürüyor.  

Taliban örgütü tarafından son yıllarda gerçekleştirilen terör eylemleri binlerce insanın ölümüne neden olmuştu.

Afganistan Tacikistan Rusya Takhar eyaleti Taliban örgütü