Adıyaman'da Kaçan İki Teröristin Kimlikleri Belli Oldu

TAKİP ET

Adıyaman'da Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon sırasında Geçtiğimiz günlerde 2 terörist etkisiz hale getirilmiş iki terörist ise kaçmıştı. Operasyon sırasında kaçan teröristlerin kimlikleri belirlendi. Kaçan o hainlerin PKK'lı teröristler Zeynal Alakuş ile Özcan Bektaş olduğu öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için kırsalda Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Adıyaman Merkez'e bağlı kömürü validesi kırsalında 16 Ağustos tarihinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir dost ateşi ile 3 asker şehit olmuştu. Olayla ilgili oldukları belirlenen teröristlerin yakalanması için bölgede Geniş çaplı çalışma başlatıldı.

ÖZEL TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Ankara'dan gelen özel Birlikler tarafından düzenlenen operasyonda Fotokapan ile görüntülenen 2 teröristin İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesi burayı kategorisinde yer alan 'Zülfikar' kod adlı sözde bölge sorumlusu PKK/KCK'lı terörist Yusuf Tunç ile tutuklanan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu 'Soreş Semsur' kod adlı Murat Özdemir olduğunu tespit etti. 4 kişilik terörist grubun Başkan başında olduğu öne sürülen Yusuf Tunç ile Murat Özdemir,  10 Ekim tarihinde düzenlenen operasyon sırasında teslim ol çağrısına ateşle karşılık verince öldürülerek etkisiz hale getirildi. Diğer iki terörist ise kaçtı. Güvenlik güçleri kaçan 2 teröristin 'Bezar Komagene' kod adlı Zeynal Alakuş ile 'Çektar Bazer' kod adını kullanan Özcan Bektaş olduğunu belirledi.  İki teröristin yakalanması için operasyon başlatılırken teröristlerin teknolojik cihazlarla arandığı öğrenildi.

 

son dakika adıyaman operasyon kaçan teröristler kimlikleri belli oldu son dakika haberi