Adıyaman'da konteyner sel nedeniyle dağıldı: 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayıp

TAKİP ET

Sağanak yağışların etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçede bulunan konteynerin suya kapılması neticesinde 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 4 vatandaşımız kayboldu.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Tut ilçesinde aralıklarla süren sağanak yağış sebebiyle dere taştı.

Adıyaman'da koordinatör vali olarak görev alan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak yağış sebebiyle tüm bölgeyi etkisi altına alan afette bir konteynerin suya kapıldığını açıkladı.

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 4 KİŞİ KAYBOLDU

Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin gönderildiğini ifade eden Hatipoğlu, "Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu." ifadelerini kullandı.

Adıyaman merkezde bulunan Eğriçay'ın taşması neticesinde Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar meydana geldi, cadde ve sokaklarda sel sularına kapıldı. AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskı nedeniyle riskli olan çadırlarda tahliye çalışmalarına devam ediyor.