Adıyaman'da 8 Öğrenci Kekten Zehirlendi

TAKİP ET

Adıyaman'da bir öğrencinin evden getirdiği keki yiyen 8 öğrencide gıda zehirlenmesi şüphesi görülünce hastanede tedavi altına alındı.

Adıyaman'da eğitim veren Cahit Zarifoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda bir öğrencinin evden getirdiği keki yiyen 8 öğrencide bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi gibi gıda zehirlenmesi beliritleri görülmesi üzerine okul yönetimi durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etti. 

İhbarın ardından okulan yönlendirilen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk kontrolde gıda zehirlenmesi şikayetleri görülünce öğrenciler, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Çocuğu zehirlenen velilerden Yıldız Akgüven, "Benim çocuğumun da aralarında olduğu 8 öğrenci bir öğrencinin evden getirdiği keki yemiş. Bir süre sonrada baş dönmesi, mide bulantısı gibi gıda zehirlenmesi şikayetleri görülmüş. Okul yönetimi tarafından durumun ihbar edilmesi üzerine okula gelen sağlık ekipleri gıda zehirlenmesi belirtileri görülen 8 öğrenciyi hastaneye kaldırmış. Bize de haber verilmesinin ardından hastaneye çocuklarımızın yanına geldik." ifadelerine yer verdi.  

Adıyaman Öğrenci Gıda Zehirlenmesi