Adıyaman'da 4 yaşındaki kız sokak ortasında kaçırıldı

TAKİP ET

Adıyaman'da sokakta oyun oynayan Suriye uyruklu 4 yaşındaki kız çocuğu güpe gündüz kaçırıldı. Küçük kızın kaçırılma anları ise güvenlik kameralarına anbean kayıt edildi. 

Olay, öğle vakitlerinde Adıyaman merkez Barbaros Hayrettin Mahallesi 1605. Sokak’ta yaşandı. Suriye uyruklu Ahmet Usu ve Lemia Şeyho ailesinin 2 çocuğundan birisi olan 4 yaşındaki Hele Usu, kimliği henüz belli olmayan bir kişi tarafından kaçırıldı. 

Anne Lemia Şeyho, kızının evine gelmemesi üzerine çevreye bakmaya başladı. Fakat evladını bulunamayınca mahalle sakinleri tarafından olay polise ihbar edildi. Polis ekipleri sokakta yer alan iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Kayıp çocuk ve zanlının bulunması için polis ekipleri düğmeye bastı. 

‘KAMERALARDA BİR KİŞİ ÇOCUĞUMUN ELİNDEN TUTUP GÖTÜRÜYOR’ 

Çocuğunun kayıp olması hakkında konuşan baba Ahmet Usu, “Diğer çocuğumu okuldan alıp eve geldim. Baktım hanım sokakta geziyor. ‘Ne oldu’ diye sorduğumda bana çocuğumuzun kaybolduğunu söyledi. Bütün sokakları gezdim. Komşumuz Hüseyin Çavuş’un yanına gittim çocuğu görüp görmediğin sordum. Komşumuz polise haber verdi. Polisler gelip kameraları inceledi. Kameralarda bir kişi çocuğumun elinden tutup götürüyor. Ben bu şahsı tanımıyorum” ifadelerini kullandı. 

‘ÇOCUĞUMU GERİ GETİRSİN SADECE GETİRMESİNİ İSTİYORUM, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM’ 

Anne Lemia Şeyho ise olaya ilişkin, “Sokaktaydı, kendisini eve gelmesi için çağırdım. Geleceğini söyledi. Dışarı çıktım etrafa baktım bulamadım. Sağa baktım, sola baktım, yoktu. Çocuğumu kaçıran şahsa sesleniyorum. Çocuğumu geri getirsin. Sadece getirmesini istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Allah çocuğumuzu hayırlısıyla bize kavuştursun” şeklinde konuştu. 

Ailenin komşularından olan Hüseyin Çavuş, “Kameralara baktığımızda bir şahsın çocuğun kolunu tutup, iş yerimizin önünden geçtiğini gördük. Polis arkadaşlar çevre kameraları izledi. Saat 13.00’dan bu yana çocuk aranıyor. Bu şahsı daha önce hiç görmedik” dedi. 

Adıyaman çocuk kaçırma