Adana'ya yaşayan genç adam vücudundaki pullanmadan dolayı sokağa çıkamaz hale geldi

TAKİP ET

Adana'da yaşayan Murat Kılıç sedef hastalığı yüzünden vücudunun hemen hemen her yerinin pullanmasından dolayı "Topluma çıkamıyorum, bir yere gidemiyorum" sözleri ile yetkililere seslenerek yardım eli istedi.

Adana’da yaşayan 26 yaşındaki Murat Kılıç sedef hastalığından dolayı vücudunun hemen hemen yerinde pullanmalar olduğunu, bu sebepten dolayı sokağa çıkmadığını anlattı.

İnsanların kendisinden korkmasından dolayı sokağa çıkamıyor

Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı vücudunda pullanmalar olan Murat Kılıç, sokağa çıktığı andan itibaren tüm gözleri üstüne çekiyor. İnsanların kendisinden korkup kaçtığını, yolda yürüdüğü esnada veya herhangi bir yerde oturduğu andan itibaren tüm bakışların üstünde olduğunu ve bu durumdan dolayı büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. Genç adam 12 yaşındayken sedef hastası olduğunu öğrendi. Hastalığın en başında sadece başının arka kısmında pullanmalar olduğunu ve bu durumu en başta önemsemediğini ifade etti. Hastalığı için sadece ilaç kullanmayı tercih eden genç adam 20 yaşında İstanbul’da bir otelde çalışmaya başladı. Otelde çalıştığı dönemde Murat Kılıç’ın hastalığı ilerlemeye başladı. Başının sadece arka kısmında olan pullanmalar 2 yıl içerisinde genç adamın tüm vücuduna yayıldı. Vücudunda oluşan pullanmalar insanların dikkatini  çekip kendisinden korkmasına neden oldu. Hastalığının ilerlediğini anlayan Kılıç, çalıştığı otelden ayrılıp memleketi Adana’ya ailesinin yanına döndü.

Yetkililerden yardım istiyor

Vücudundaki pullanmalardan dolayı derisinde sertleşme olan Kılıç’ın bu sertleşme kas hareketlerini engellemeye başladı. Kendini zorladığında ise kanamaya başlayan hastalığı yüzünden çalışamayan genç adam yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; "İlk önce başımda başlamıştı biz kepek diye ciddiye almadık. Daha sonra başımı iyice ele geçirdi. Doktorlara gittik ilaçlar verip tedavi ettiler bir süre geçti. İlerleyen zamanlarda küçük yaralar halinde vücudumun çeşitli yerlerinde çıkmaya başladı. Hep bir umut doktorlara gittim ama aynı şeyi dediler. Stres yapma, şu yemekleri yeme, bu hastalık gitmez, tedavisi yok dediler. Bu hastalık gün geçtikçe ilerliyor. Eskiden çalışıyordum ama bu hastalık ilerleyince işten ayrılmak zorunda kaldım. Topluma çıkamıyorum, bir yere gidemiyorum. Kimseyle diyalog kuramıyorum. Bir çare istiyorum kendime" diyerek yetkililerden yardım istedi.

 

, , , , , , , ,

adana murat kılıç vücudundaki pullanma