Adana'da hırsızlık yapan 3 kız çocuğu yakalandı

TAKİP ET

Adana'da yaşanan olayda 3 kız çocuğu, hırsızlık yapmak için girdikleri 6 evden toplamda 100 bin lira değerinde altın çalmak suçunda cezaevine gönderildi.

Adana’da hırsızlık olayında herkesi şaşırtan detay ortaya çıktı. Girdikleri her eve farklı kıyafetlerle giren kız çocukları hırsızlık öncesinde ise kuaföre gidip saç ve makyaj yaptırdığı öğrenildi. 

1 ayda 100 bin lira değerinde altın çaldılar

Adana’da yaşanan bu hırsızlık olayında, son bir ay içerisinde 6 evden toplamda 100 bin lira değerinde altın çalındı. Mağdur olan kişilerin polise gitmesiyle Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri hırsızlığın yapıldığı mahallede son bir aya dönük detaylı bir araştırma başlattı. Mahalleyi çeken kameralar incelendi ve hırsızların kimliği Gaco isimli aşirete bağlı olan E.Ç. ve D.Ç. ile F.K.olduğu tespit edildi. Henüz yaşları 14 ila 16 arasında olduğu belirlenen kız çocukları, girdikleri binalara ev bakmak bahanesiyle girdiklerini, zile basarak evde birilerinin olup olmadığını teyit edip şampuan ambalajı veya röntgen filmini kullanarak kapıları açıp içeriye girdiklerini itiraf ettiler.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Yaşları henüz daha çok küçük olan kızlar yine başka bir eve daha hırsızlık yapmak için girdikleri binada polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Kızlar tanınmamak için her bir hırsızlık için girdikleri eve farklı kıyafetlerle, şapka takarak, eşarp bağlayarak kendilerini saklamaya çalıştıklarını söyledi. Arkalarında herhangi bir delil bırakmamak için ise, ellerine çorap geçirdiklerini veya kapılarda ellerinin tersini kullandıklarını belirtti. Girdikleri 6 ayrı ev için 6 ayrı hırsızlık suçundan yargılanacak olan kızlar nöbetçi sulh ceza hakim karşısına çıkarıldı. Hırsızlık suçundan yakalanan 3 kız çocuğu tutuklanarak cezaevine götürüldü.

adana hırsızlık