Adana'da Çete Lideri 4 Kadınla Yatakta Basıldı

TAKİP ET

Adana'da kaza yapan ve kullanılmaz hale gelen araçların sürücülerini sigorta şirketinden aradıkları izlenimi vererek dolandıran ve 20 vatandaştan yaklaşık 200 bin lira dolandırdığı iddia edilen çete lideri düzenlenen operasyonla yatakta yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı yankesicilik ve dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran bazı vatandaşlar araçları ile kaza yaptıktan sonra dolandırıldıklarını söyledi. Polis ekipleri bunun üzerine harekete geçerek Adana Cumhuriyet Başsavcılığı örgütlü suçlar soruşturma bürosu ile koordine içerisinde bir çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda çete liderinin Okan K. olduğunu ve bir suç örgütünün varlığını tespit etti. Savcılıktan alınan izinle teknik ve fiziki takip başlatılan çete lideri iddiaya göre kaza yapan araçların ilanlarının olduğu internet sitelerini takip ediyor ve buradan vatandaşlarım telefonlarını ulaşarak kendilerini Sigorta gibi tanıtıyordu. Bu şekilde 20 vatandaşı kandırdığı belirlenen çetenin yaklaşık 200 bin lira para aldıkları belirlendi.

25 KİŞİ KURTULDU

Polis ekipleri çeteyi takibe aldıktan sonra aynı yöntemle 25 vatandaşı daha dolandırmaya çalıştıklarını belirledi. Bankaya 5 ile 15 bin lira arası para yatıran vatandaşların para yatırdığı hesaplar bloke edildi. Bu sayede 25 vatandaşın dolandırılmasının önüne geçildi. Ayrıca polis ekipleri çetenin 200 vatandaşı da dolandırmaya çalıştığını belirledi.

YATAKTA GÖZALTINA ALINDI

Adana polisi Dün Şafak Vakti harekete geçerek 20 adet zamanlı baskın düzenledi. Operasyon yapılan adresler arasında çete lideri Okan K.'nın evi de vardı. Özel harekat polisi ile birlikte Eve Gelen Polis ekipleri çete lideri kapıyı açmayınca koçbaşı ile kapıyı kırarak içeriye girdi. Evde bulunan çete lideri ve arkadaşı yere yatırıp etkisiz hale getirilerek kelepçelendi, daha sonra emniyete götürüldü ve sorguya alındı. Çete liderinin yanında gözaltına alınan 4'ü Kadın Bir Çocuk 20 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

adana çete lideri gözaltı operasyon son dakika