Adana'da Cenazeler Karıştı 95 Yaşındaki Kadın Aynı Günde İki Kez Toprağa Verildi!

TAKİP ET

Adana'nın Kozan ilçesinde iki kadın aynı gün hayatını kaybetti. İki kadın aynı gün hayatını kaybedince cenazelerde karışıklık yaşandı. Yapılan hata duyan herkesi şaşkına çevirdi. 85 yaşındaki Mezyune Çiftçioğlu'nun cenazesinin yerine 95 yaşındaki Hamide Esenboğa'nın cenazesinin verildiği öğrenildi. Yapılan bu inanılmaz hata ise yaşlı kadın toprağa verildikten sonra fark edildi. Yanlışlık fark edilince 95 yaşındaki Hamide Esenboğa'nın cenazesi mezardan çıkarılarak yakınlarına teslim edildikten sonra tekrar toprağa verildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde iki kadın aynı gün hayatını kaybetti. İki kadın aynı gün hayatını kaybedince cenazelerde karışıklık yaşandı. Yapılan hata duyan herkesi şaşkına çevirdi. 85 yaşındaki Mezyune Çiftçioğlu’nun cenazesinin yerine 95 yaşındaki Hamide Esenboğa’nın cenazesinin verildiği öğrenildi. Yapılan bu inanılmaz hata ise yaşlı kadın toprağa verildikten sonra fark edildi. Yanlışlık fark edilince 95 yaşındaki Hamide Esenboğa’nın cenazesi mezardan çıkarılarak yakınlarına teslim edildikten sonra tekrar toprağa verildi.

Adana Kozan ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Hamide Esenboğa ve Mezyune Çiftçioğlu tedavi gördükleri Kozan Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. İki kadın hastanede hayatını kaybettikten sonra morga alınarak cenazeleri yıkandı. Yakınları morga gelerek cenazelerini almak istedi. Fakat o sıralarda akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı ve Mezyune Çiftçioğlu’nun yakınlarına yanlışlıkla 95 yaşındaki Hamide Esenboğa’nın cenazesi teslim edildi. Yapılan yanlışlıktan sonra cenaze İdem Mahallesinde toprağa verildi.

YAKININ ISRARI İLE FARK EDİLDİ

Cenazeyi teslim alan yakınları bir karışıklık olduğunu düşünse de cenazelerini alarak toprağa gömdüler. Fakat bir yakını hala karışıklık olduğunda ısrarcıydı. Kozan Devlet Hastanesine yeniden giderek kontrol eden yakını morgda Mezyune Çiftçioğlu’nun olduğunu gördü. Bu sayede yanlışlık fark edildi ve gömülen yaşlı kadın Hamide Esenboğa gömüldüğü mezardan çıkarıldı. Cenazeyi tekrardan morga götüren aile kendi cenazelerini teslim aldı.

BUGÜN İKİNCİ KEZ TOPRAĞA VERİLDİ

Cenazesi karışan 95 yaşındaki Hamide Esenboğa’nın cenazesini ise yurt dışından gelen yakınları bugün teslim aldı. Yurt dışından gelen aile her şeyden yeni haberdar oldu. Yakınları yaşlı kadının cenazesini alarak Çanaklı Mahallesi Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verdi. Yaşlı kadının yakınları bu olayda bir kasıt olmadığını belirtti. Olayın sonunda 95 yaşındaki yaşlı kadın iki kez toprağa verilmiş oldu.

 

adanada cenazeler karıştı adana cenazeler karıştı aynı günde iki kez gömüldü cenaze karışıklık