Adana'da 2 Polisi Şehit Eden PKK'lılara Mahkemede En Ağır Ceza Verildi!

TAKİP ET

28 Eylül 2015 yılında hastaneden çıkan iki polisi şehit eden Vedat Bayram ve Serhat Güzel çıkarıldığı mahkemede 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 22'şer yıl 6'şar ay hapse mahkum edildi.

28 Eylül 2015 yılında hastaneden çıkan iki polisi şehit eden Vedat Bayram ve Serhat Güzel çıkarıldığı mahkemede 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 22’şer yıl 6’şar ay hapse mahkum edildi.

Olay, 28 Eylül 2015 yılında merkez Seyhan ilçesinde yaşandı. Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi’nde görevli olan polis memurları İsa Doğan, Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı, bir soruşturma kapsamı için rapor almak üzere merkez Seyhan ilçesinde bulunan özel bir hastaneye gitti.

İşlemleri biten polis memurları hastaneden çıkarak görev yerlerine dönerken polislerin bindiği araca otomatik tüfeklerle ateş açıldı. Yapılan hain saldırıda iki polis memuru Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı olay yerinde şehit oldu. Diğer polis memuru İsa Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

SALDIRIDA KURTULAN POLİS MEMURU TERÖRİSTLERİ TEŞHİS ETTİ

Yaşanan saldırı ile ilgili düzenlenen operasyonlarda polis memurlarına saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler, Bedri Kavak, Vedat Bayram ve Serhat Güzel yakalandı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen teröristler tutuklandı. Saldırı ile ilgili hazırlanan iddianamede, yaşanan saldırıda sağ kurtulan polis memuru İsa Doğan’ın araca ateş edenin Vedat Bayram olduğunu kesin bir şekilde teşhis ettiği dosyada belirtildi.

MAHKEMEDE TERÖRİSTLERE CEZA YAĞDI

Mahkemeye çıkarılan PKK’lı teröristler, 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, tasarlayarak adam öldürme ve yasadışı silah suçundan 22’şer yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

 

2 polis şehit pkk teröristler ağır ceza mahkeme 28 eylül 2015 adana seyhan