Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kimdir?

TAKİP ET

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye adlı yarışma programının Adana'da yapılan çekimlerine konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medyanın gündemine oturdu.

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye adlı yarışma programının Adana’da yapılan çekimlerine konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medyanın gündemine oturdu. Yarışmanın dokunulmazlık oyunu gastronomi başkenti Adana’da oynanırken yarışmacıların zorlu mücadelesi öncesinde Adana Valisi Süleyman Elban ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MasterChef yarışmacıları ve şeflerle tanışarak kısa bir şekilde sohbet etti. Yarışmaya konuk olan Karalar’ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kimdir? İşte detaylar…

Zeydan Karalar Kimdir?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da alan Karalar, 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneği’ni kurdu ve bu derneğin yönetim kuru başkanlığını yaptı. 1977-1980 yılları arasında ise CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ile Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. Sadece 1 sene sonra henüz 23 yaşındayken Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı’na seçildi ve Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanına sahip oldu. 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul delegeliği yaptı. 1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı. Yine 1985-1991 yılları arasında Alman AEG Eti Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı. 2005 yılında ise kendi şirketi olan ‘A-TEKS Mühendislik’i kurdu. 2008 yılında ise ikinci şirketi olan Başkent Pers’i kurdu. Şirketteki yönetimi devam ettirirken siyaset hayatına da ara vermedi. 2010 yılının Temmuz ayında CHP İl Başkanlığı’na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü ve 2011 yılı Ocak ayında İl Kongresini kazanarak görevine Genel Seçimler sürecinde de devam etti. Karalar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Arapça ve Almanca olmak üzere iki dil bilmektedir. 


MaterChef Türkiye'de Gündem Oldu

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'nin dokunulmazlık oyunu için gittiği Adana'da yarışmaya konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. MasterChef yarışmacıları ve şefleri ziyaret eden Karalar, hem yarışmacılar hem de şeflerle sohbet etti. 


 

zeydan karalar adana