Adalet Bakanı Gül Canlı Yayında Açıkladı: 1600 Hakim Savcı Alımı İçin Sınav Yapılacak

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin de konuşan adalet bakanı Abdülhamit Gül aynı zamanda 29 Aralık'ta 1600 hakim ve savcı alımı için sınav yapılacağını açıkladı.

Adalet bakanı Abdülhamit Gül AA editör masasında konuk oldu. Gazeteci Cemal kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan adalet bakanı Gül, "Soruşturma devam ediyor. Ayrıntılar başsavcılıkta. Elde edilen bilgiler başsavcılık tarafından takdir edilecek. Titizlikle, derinleştirilerek her aşamasıyla soruşturma yapılıyor. En kısa sürede neticelenmesini bekliyoruz"  ifadelerini kullandı.

“HUKUKUN GEREĞİ NEYSE YAPILACAK”

Adalet bakanı Abdülhamit Gül Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun aranması hakkında yaptığı açıklamada, "Adli soruşturma hemen başlatıldı. Burası konsolosluk binası. Konsolosluk binasında arama için Suudi devletinin kabulü beklendi. Soruşturmayı Adalet Bakanlığı değil, savcılık yürütüyor. Tüm bunlarla ilgili konuşulanların ötesinde ne olduğunu savcılık makamı takdir edecektir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hukukun gereği neyse, uluslararası hukukun gereği neyse yapacaktır. dedi.  

“BRUNSON'IN TAHLİYESİ”

ABD'li rahip Brunson kararı hakkında da konuşan adalet bakanı Gül, "Çok tartışmaya neden oldu. ABD'nin de yaptığı kabul edilemez açıklamaları oldu. Hiçbir şekilde yargılamaları yapan Türk yargısı kararını hiçbir yerden etkilenerek vermiş değildir. Dosyadaki delillere göre baktı, karar verdi. Mahkeme bir karara vardı. Bu kişi beraat etmedi. Karar mahkumiyettir. Suçlu bulunmuştur. Bununla birlikte adli kontrol kararını veren de mahkemedir. Burada kararı veren mahkemedir" diye konuştu. 

SINAVLA 1600 HAKİM SAVCI ALIMI YAPILACAK

Adalet bakanı Abdülhamit Gül aynı zamanda 29 Aralık tarihinde 1600 hakim ve savcı alımı için sınav yapılacağını duyurdu.

1600 hakim ve savcı alımı adalet bakanı abdülhamit gül aa editör masası brunson cemal kaşıkçı son dakika