Açıklandı İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

TAKİP ET

Ocak ayı sonu itibariyle Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışının gelmesi beklenirken, İstanbul için ise şubat ayı başlarında kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, ocak ayı itibariyle Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı olacağını ifade etti. Çalışkan, İstanbul için ise şubat başlarında kar yağma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. 

KAR YAĞIŞLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 

NTV Meteoroloji Uzmanı Çalışkan, kar yağışlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, yeni hafta ile birlikte ilk üç gün, yağış olmayacağını dile getirdi. 

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışkan, "27'sinden itibaren yağışların giriş yaptığı bir dönem olacak. 26'sında batı bölgelerine yağış giriş yapacak. 27-28 Ocak itibarıyla doğu bölgelerinde kar yağışı bekleniyor" ifadelerini kullandı. "Ocak ayının sonu ile şubat ayında başında kar yağacak illerimiz olacak" diyen Çalışkan, İstanbul için ise bugün ve üç gün boyunca poyrazın sert eseceğini dile getirdi. Çalışkan, öte yandan, "Marmara genelinde rüzgar soğuk esiyor. Perşembe günü Ege'ye kuvvetli sağanak yağış gelecek. Marmara bölgesinde ise yağmur bekleniyor" dedi. Ayrıca Çalışkan, şubat başı itibariyle İstanbul'a kar yağma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. 

İstanbul kar yağışı meteoroloji