ABD'den Yeni Skandal! Terör Örgütü İçin Asker Yetiştirdikleri Fotoğraflarla Belgelendi

TAKİP ET

Akçakale'nin hemen karşısında yer alan Ayn İsa'da kurulmuş olan kampta mezun olmuş olan 250 YPG'liye tek tek silah verildiği öğrenildi. Ortaya çıkan fotoğraflarda YPG'li militanların ellerini kalplerine koyarak Nazi selamına benzer bir selam vermeleri dikkat çekti.

Akçakale’nin hemen karşısında yer alan Ayn İsa’da kurulmuş olan kampta mezun olmuş olan 250 YPG’liye tek tek silah verildiği öğrenildi. Ortaya çıkan fotoğraflarda YPG’li militanların ellerini kalplerine koyarak Nazi selamına benzer bir selam vermeleri dikkat çekti.

ABD, Türkiye’den aldığı tepkilere rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG ile Rakka operasyonuna girişimde bulunmuştu. ABD’nin yeni çıkan skandalında Türkiye sınırının hemen dibinde militanlara eğitim verdiği ortaya çıktı.

MİLİTANLARA SİLAH DAĞITILDI

Akçakale’nin hemen karşısında yer alan Ayn İsa’da YPG militanlarını askeri eğitimden geçirerek yaklaşık 250 kişilik militandan oluşan ve eğitim gören kişilerin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Militanların görüntülerinde ellerini kalplerine koyarak Nazi selamına benzer bir selam verdikleri ve militanlara tek tek silah dağıtıldığı dikkat çekti.
Vissam isimli bir militanın AP’ye aktardığı bilgilere göre, 800 kişinin eğitimden geçirildiğini ve bu kişilerin terör örgütü IŞİD’in kontrolünde bulunan Rakka çevresinde yer alan beş bölgeye gönderildiğini belirtti. 

ABD daha öncede Suriye’nin Kuzeyinde sekiz askeri üssü bulunan YPG’ye yüzlerce TIR’lık silah ve mühimmat yardımı yapmıştı. 

 

ABD YPG sınır Türkiye skandal görüntüler asker eğitimi asker nazi selamı belgeler