ABD'den Şaşırtan YPG Açıklaması: Desteği Keseriz!

TAKİP ET

ABD'den flaş bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, YPG'nin Suriye'nin Kuzeydoğusunda bulunan Afrin'e ilerlemsi durumunda desteğin kesileceği belirtildi. İşte detaylar…

ABD’den flaş bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, YPG’nin Suriye’nin Kuzeydoğusunda bulunan Afrin’e ilerlemsi durumunda desteğin kesileceği belirtildi. İşte detaylar…

Pentagon’dan yapılan flaş açıklamada, YPG’nin Suriye’nin Kuzeydoğusunda bulunan Afrin’e ilerlemesi halinde desteğin kesileceğini duyurdu.

TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’de başladıkları Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla devam ederken ABD’den flaş bir açıklama geldi. Pentagon’dan gelen açıklamada, YPG ve PKK’lı teröristlerin Afrin’e ilerlemesi durumunda tüm desteğin kesileceği belirtildi. 

ABD GERİ ADIM ATMAYA DEVAM EDİYOR

Zeytin Dalı operasyonunun başladığı günden itibaren açıklamalarıyla büyük şok yaratan ABD, geri adım atmaya devam ediyor. YPG ve PKK’ya gönderdiği TIR dolusu silahlarla sık sık gündeme gelen ABD, Afrin operasyonu için düğmeye basılmasıyla birlikte geri adım atıyor. Son açıklama ABD Savunma Bakanı Pentagon’dan gelirken açıklamada, PKK ve YPG’nin Afrin’e harekete geçmesi halinde tüm desteğin kesileceği duyuruldu.

TÜRKİYE’YE BİRLİKTE ÇALIŞMA TEKLİFİ YAPMIŞLARDI

Öte yandan geride bıraktığımız günlerde ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir açıklama yapmış ve açıklamasında, Türkiye’ye Suriye’de beraber çalışma teklifi göndermişti. Türkiye bu teklife anında yanıt verirken, ‘Teröristlere verilen desteğin çekilmesiyle ilk adım atılabilir’ şeklinde ifadelerle ABD’nin terör örgütlerinin yanında olmasından ve terör örgütlerine verdiği destekten geri dönmesi gerektiğini belirtmişti. ABD cephesi Afrin operasyonuyla birlikte terör örgütlerine verdiği destekte geri adım atmaya başladı.

 

ABD Pentagon YPG Açıklama Afrin