ABD'den Flaş Açıklama: Terör Örgütü YPG Menbiç'ten Çekiliyor Mu?

TAKİP ET

ABD ile Türkiye arasında son yapılan görüşme sonrasında varılan mutabakatta terör örgütü YPG'nin silahlarını teslim ederek bölgeden çekilmesi istenmişti. ABD'den yapılan son açıklamada, bu gece yarısından sonra 121 YPG'li teröristin Menbiç dışına çıkacağı duyuruldu.

ABD ile Türkiye arasında son yapılan görüşme sonrasında varılan mutabakatta terör örgütü YPG’nin silahlarını teslim ederek bölgeden çekilmesi istenmişti. ABD’den yapılan son açıklamada, bu gece yarısından sonra 121 YPG’li teröristin Menbiç dışına çıkacağı duyuruldu.

Bilindiği gibi ABD ile Ankara arasında Menbiç konusunda mutabakata varılmış ve Türk ordusu Menbiç sınırında devriye görevine başlamıştı. ABD’den yapılan son açıklamada, bu gece yarısından sonra 121 teröristin kent dışına çıkacağı duyuruldu.

DIŞİŞLERİ BAKANI 4 TEMMUZ’A DİKKAT ÇEKMİŞTİ

ABD ile varılan mutabakat sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yapmış ve 4 Temmuz’a dikkat çekmişti. 4 Temmuz’da YPG’nin Menbiç’ten çekileceğini aktaran Çavuşoğlu, rejimin İdlib’e yönelik bir saldırı olması durumunda Astana sürecinin de sona ereceğini belirten Çavuşoğlu, Rusya ile İran’a gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

YPG’NİN ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR

Türkiye ve ABD arasında varılan mutabakata göre, Menbiç’te bulunan YPG ve PKK terör örgütünün bugün silahlarını Amerikalılara teslim ederek kentten çekilmesi bekleniyor. 

‘BU BİR DİPLOMATİK BAŞARI’

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma, kendisinin de Menbiçli olduğunu belirterek Menbiç konusunda Türkiye ve ABD arasında varılan mutabakatın Menbiçliler, Suriyeliler ve Türkmenler için çok büyük bir sevinç olduğunu bunun arka planında da Türkiye’nin siyasi kararlılığının olduğu belirtildi. ABD’nin Obama döneminde verdiği sözleri tutmadığını belirten Cuma, Türkiye sayesinde artık bölgede terör kalmayacağını ve zulümlerin biteceğini belirtti. 

 

Son dakika Menbiç ABD YPG Açıklama Mevlüt Çavuşoğlu PKK