ABD'den Afrin Çarpıtması: "Kürtler Türk Ordusunun Endişesiyle Afrin'i Boşalttı"

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen son açıklamada yine skandal ifadelere yer verildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Afrin'in teröristlerden temizlenmesi ile ilgili konuya değinilirken, 'Kürt nüfus Türk ordusunun endişesiyle Afrin'i boşalttı' ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen son açıklamada yine skandal ifadelere yer verildi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Afrin’in teröristlerden temizlenmesi ile ilgili konuya değinilirken, ‘Kürt nüfus Türk ordusunun endişesiyle Afrin’i boşalttı’ ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yeni açıklamada yine Türkiye’yi çok kızdıracak ifadelere yer verildi. Afrin’in teröristlerden temizlenmesi konusuna değinilen açıklamada, Kürtlerin Türk ordusunun endişesiyle kenti terk ettiği ifadelerine yer verildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusunun başarılı operasyonları sonucunda Afrin'den zafer haberi geldi. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Afrin operasyonu bölgedeki sivil halkın can güvenliği ve huzurunu sağlamak üzere başlatıldığı günden bu yana en başarılı şekilde devam ederken TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezine girmiş ve buradaki teröristleri kısa sürede etkisiz hale getirmişti. Afrin'den gelen zafer haberinin hemen ardından ABD'den skandal açıklamalar gecikmedi.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE YANIT

ABD'den zafer kazanılan Afrin'de Kürtlerin Türk askerinden endişelenmesi nedeniyle Afrin2i boşalttığı açıkalamaları gelmiş ve bu açıklamalarla büyük bir skandala adım atılmıştı. Türkiye cephesinden bu açıklamalara yanıt gecikmedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afrin Zeytin Dalı harekatının amacının ABD tarafından bir türlü idrak edilemediği belirtildi. Öte yandan Arin operasyonunun bölgedeki DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye de zarar verdiğini iddia eden ABD'ye Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen yanıtta, asla harekatın DEAŞ mücadelesine zarar vermediği bu açıklamaların temelsiz olduğu belirtildi. 

'MENBİÇ'TEN ÇEKİLMİYORUZ'

Türkiye ile ilişkilerini geren ve yeni bir kriz yolunda ilerleyen ABD'den gelen skandallar bununla da sınırlı kalmadı. Afrin'le ilgili skandal açıklamalarda bulunan ABD'den bu kez Menbiç açıklaması yapıldı. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Tüm tarafları DEAŞ'la mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz. Afrin'de askerimiz yok ama Menbiç'ten çekilmiyoruz' açıklamaları yni bir kriz kapıya gelir misorularını akıllara getirdi.

ABD Dünya haberleri Afrin Açıklama Kürtler