ABD'de Suriye Krizi! Trump'ın Suriye Açıklamasına Pentagon'dan Yalanlama Geldi

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararına Pentagon'dan yalanlama geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, Trump'ın çekilme açıklamalarına 'Dedikodu' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına Pentagon’dan yalanlama geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, Trump’ın çekilme açıklamalarına ‘Dedikodu’ dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD askerlerinin Suriye’den çekileceği açıklamalarını yalanladı. Yapılan açıklamada, bu iddialar dedikodu olarak nitelendirildi.

BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, haftalık gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısı sonrasında bir gazetecinin Suriye’den çekilme sorusunu yöneltmesi üzerine White, ‘Dedikodu’ açıklamasında bulundu.

‘SURİYE’DE GÖREVİMİZ DEAŞ’I YENMEKTİR’

Suriye’den çekilme kararı sorularına yönelik olarak açıklamalarda bulunan White, çekilme hakkında insanların dedikodularını duyduğunu ve Başkan Donald Trump’ın ‘Çok yakında’ şeklindeki yaptığı açıklamasının DEAŞ konusunda çok başarılı olduklarından dolayı olduğunu ancak DEAŞ’ın henüz tam olarak bitmediğini söyledi. Açıklamalarında ABD’den Suriye’den çekilme iddialarını ısrarla yalanlayan White, ‘Her zaman dediğimiz gibi Suriye’de görevimiz DEAŞ’ı yenmektir. Bu neredeyse tamamlanmak üzere ancak bitmiş değil.’ dedi. 

TRUMP NET KONUŞMUŞTU

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, geride bıraktığımız günlerde Suriye konusunda net konuşmuş ve Suriye’den askerleri çekme konusunda kararlı olduğunu söylemişti. ‘Suriye’de işimiz bitmiştir, bırakalım da biraz da başkaları uğraşsın’ diyen Trump, askerlerinin artık yurtlarına geri dönmesini istediğini söylemişti. Ancak ABD Başkanı Trump ve Pentagon’un açıklamaları ters düşmeye devam ediyor. 

 

Dünya haberleri ABD Pentagon Trump Suriye Açıklama Kriz