ABD ve Türkiye Arasında Münbiç'le İlgili Karar Verildi, İşte Detaylar…

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington'da ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yağtığı kritik görüşme sonrasında Münbiç'le ilgili kesin kararın verildiği ve Münbiç'te güvenliği Türk ve ABD askerlerinin sağlayacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Washington’da ABD’li mevkidaşı Pompeo ile yağtığı kritik görüşme sonrasında Münbiç’le ilgili kesin kararın verildiği ve Münbiç’te güvenliği Türk ve ABD askerlerinin sağlayacağı belirtildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pompeo ile yaptığı kritik Münbiç görüşmesinin ardından beklenen basın açıklamasını yaptı ve alınan kararı açıkladı. 

‘GÜVENLİĞİ TÜRK VE ABD ASKERLERİ SAĞLAYACAK’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında, ‘Amaç Münbiç’in terör unsurlarından temizlenmesidir.’ diyerek yerel yönetimin oluşturulmasında iş birliği yapılacağını aktardı. ‘Münbiçliler evlerine dönecek’ diyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti, ‘Ortak çalışma konusunda ortak bir irade ortaya koyduk. Güvenliği Türk ve ABD askerleri sağlayacak.Net bir takvim var. Birkaç ayda biter. Yol haritası takvime bağlı. Cumhurbaşkanımız da onayladı.’ dedi. 

‘YOL HARİTASINI ONAYLAMIŞ BULUNUYORUZ’

‘Tüm delilleri gözden geçireceğiz’ diyen Çavuşoğlu, ‘Artık Amerika ile ilişkilerde, topu taca atma konusunun bitmesi lazım. Bu toplantının esas amacı da Suriye’de yaptığımız çalışmaları değerlendirmek ve yol haritasını onaylamaktı. Yol haritasını onaylamış bulunuyoruz. Yol haritasının amacı, güvenlik ve istikrarı kalıcı şekilde sağlamaktır.’ dedi. 

‘AMERİKA’NIN BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASI ANLAMINA GELİYOR’

‘YPG ve PYD’nin Münbiç’ten çekilmesi ABD’nin bize Obama tarafından verilen bir sözüdür.’ diyen Mevlüt Çavuşoğlu, bu sözün tutulmadığını ve tutulması içinde bugüne kadar bir adım atılmadığını söyledi. Yol haritasının onaylanmasının da ABD’nin Türkiye’ye verdiği sözü tutması anlamına geldiğini belirtti. 

 

Son dakika ABD Türkiye Pompeo Münbiç Anlaşma sağlandı mı Mevlüt Çavuşoğlu