ABD ve Almanya'dan Tehdit Gibi Hamle! Türkiye'nin Dibinde Füze Tatbikatı Yapacaklar

TAKİP ET

Son olarak Türkiye'nin almaya karar verdiği S-400 füze sistemine tepki gösteren NATO'dan Türkiye'ye tehditkar bir hamle geldi. ABD ve Almanya'nın Türkiye'nin yanı başında yer alan Yunanistan'da gerçek füzelerle tatbikat yapacağı öğrenildi.

Son olarak Türkiye’nin almaya karar verdiği S-400 füze sistemine tepki gösteren NATO’dan Türkiye’ye tehditkar bir hamle geldi. ABD ve Almanya’nın Türkiye’nin yanı başında yer alan Yunanistan’da gerçek füzelerle tatbikat yapacağı öğrenildi. 

Son olarak Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400 hava savunma füzeleri NATO’da gerilim yaratmıştı. Türkiye’nin kararı sonrasında ABD ve Almanya’dan tehdit gibi bir hamle geldi ve Yunanistan’da hava savunma füzelerinin atış denemelerinin yapılacağı belirtildi.

500 ÜZERİ ASKER KATILACAK

Yapılacak olan füze denemesi ile ilgili Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’da yapılacak olan füze deneme atışlarına 200 üzeri Amerikan askeri, 370’de Alman askerinin katılacağı belirtildi.

ADI ARTEMİS SALDIRISI

Yapılan açıklamada tatbikatın 9 Kasım 2017 tarihine kadar süreceği belirtilirken tatbikatın gerçek mermilerle yapılacağı ve tatbikatın ‘Artemis Saldırısı’ olarak adlandırıldığı belirtildi. 

TATBİKATTA GERÇEK FÜZELER KULLANILACAK

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD Kara Kuvvetleri 10. Hava ve Füze Savunma Komutanlığı’nın intikal edeceği bölgede Avrupa Müttefik Kuvvetler Karargahı Operasyonel Teyakkuz Değerlendirme Kriterlerine uyularak taktiksel şekilde bir senaryo ile gerçek füzeler fırlatılacağı belirtildi. Yapılacak olan tatbikatın amacının ise, rakipleri caydırmak olduğu belirtilirken aynı zamanda şuan ki ve gelecekteki kuvvetlere caydırıcılığın başarısız olduğu zamanlarda rakipleri hızlıca yenmek gibi kabiliyetlerin nasıl edinildiğini göstermek olduğu aktarıldı.

 

ABD Almanya Yunanistan Füze Tatbikatı Türkiye Hamle NATO Artemis Saldırısı Füze Denemesi Gerçek Füze