ABD Türkiye'deki Erken Seçim Kararı İçin "Endişeliyiz" Dedi, Cevap Başbakan Yıldırım'dan Geldi!

TAKİP ET

Gündeme dair en sıcak konuları değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak ABD'nin Türkiye'deki erken seçim kararı sonrasında yaptığı, 'Endişeliyiz' çıkışına yanıt vererek 'Onlar kendiişlerine baksın, ABD'deki seçimlerde hile tartışmaları bitmek bilmedi.' dedi.

Gündeme dair en sıcak konuları değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak ABD’nin Türkiye’deki erken seçim kararı sonrasında yaptığı, ‘Endişeliyiz’ çıkışına yanıt vererek ‘Onlar kendiişlerine baksın, ABD’deki seçimlerde hile tartışmaları bitmek bilmedi.’ dedi.

Küçükesat Bağcılar Camii’nde Cuma namazını eda eden Başbakan Binali Yıldırım, cami çıkışında gündemdeki en sıcak konuları değerlendirdi. Öncelikle Türkiye’deki erken seçim kararına yorum yapan ABD’ye yanıt veren Yıldırım, ‘Onlar işlerine baksın. ABD’deki seçimlerde hile tartışmaları bitmek bilmedi.’ ifadelerinde bulundu.

‘SEÇİM GÖRMEK İSTİYORLARS GELİP TÜRKİYE’DE GÖRSÜNLER’

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, ABD’nin erken seçim konusunda yaptığı, ‘Endişeliyiz’ açıklamalarına, ‘Onlar işlerine baksın. Seçim görmek istiyorlarsa gelip Türkiye’de görsünler.’ dedi.

‘BİZİM DÜŞMANIMIZIN YUNANİSTAN’INDA DÜŞMANI OLMASI GEREKİYOR’

Yunanistan mahkemesinin darbeci 8 askerden 1’ini serbest bırakma kararını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, ‘Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan’ında düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle davranması gerektiğine inanıyoruz.’ dedi. FETÖ suçlularının Yunanistan’ı güvenilir bir barınak olarak gördüğünü belirten Yıldırım, bu durumun Türkiye ve Yunanistan’ın komşuluğuna, dostluğuna zarar verdiğini belirtti. Yunanistan’ın FETÖ örgüt mensuplarını Türkiye’ye iade etmesini ümit ettiğini söyleyen Yıldırım, bu çağrıyı tekrarladıklarını aktardı.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİNDEKİ OLAYLAR

Öte yandan dün Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan kupa derbisinde çıkan skandal olayları da değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e yapılan saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Olayları ve saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Yıldırım, taraftarları futbolun keyfine varmaya davet ettiğini belirtti.

 

Başbakan Binali Yıldırım ABD Erken seçim Fenerbahçe Beşiktaş Derbi Yunanistan FETÖ