ABD, Tacizci Rahipleri Teşhir Ediyor

TAKİP ET

ABD'nin Teksas eyaletinde çocukların kiliselerde cinsel istismara uğradığının açığa çıkması halkın büyük tepkisine yol açtı. Yetkililer, çocukları taciz eden 286 rahibin ismini teşhir etti.

ABD’nin Teksas eyaletinde çocukların kiliselerde cinsel istismara uğradığının açığa çıkması halkın büyük tepkisine yol açtı. Yetkililer, çocukları taciz eden 286 rahibin ismini teşhir etti.

Kiliselerde bini aşkın çocuğun taciz edildiğinin ve bu taciz olaylarının kilselerdeki yöneticilerce üstünün örtüldüğünün Pensilvanya Cumhuriyet Başsavcılığına rapor edilmesinden sonra çocuklara cinsel tacizde bulunan rahiplerin isimleri açıklanıyor.

Kiliselerde çocuklara yönelik cinsel istismar olayları yeni değil. Bu cinsel istismar olayları 1950’li yıllara kadar dayanıyor. Hatta çocukları cinsel açıdan istismar eden bazı rahipler yaşamını yitirmiş.   

Galveston – Houston Piskoposluk Bölgesi Başkanı Kardinal Daniel N. Di-Nardo, “Çocuklara cinsel istismarda bulunan rahiplerin isimlerinin teşhir edilmesine Teksas Başpiskoposları tarafından karar verildi. Acı çeken insanlara bir iyileşme ve umut olması için doğru olan bu kararı uygulamak gerekiyor. Çocukların cinsel istismarına bugüne kadar sessiz kalanlar adına herkesten özür diliyorum.” şeklinde konuştu.  

ABD Teksas Kilise çocuk istismarı rahip