ABD Suriye'yi Vurdu! İşte Suriye'deki Son Durum

TAKİP ET

ABD, İngiltere ve Fransa'nın katıldığı operasyonla Suriye'nin başkenti olan Şam'daki Esad rejimine ait olan kimyasal tesisleri vurdu. Alınan bilgilerde, ABD'nin Suriye'deki 3 hedefe 100'den fazla füze attığı öğrenildi.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın katıldığı operasyonla Suriye’nin başkenti olan Şam’daki Esad rejimine ait olan kimyasal tesisleri vurdu. Alınan bilgilerde, ABD’nin Suriye’deki 3 hedefe 100’den fazla füze attığı öğrenildi. 

Günlerdir ABD ve Rusya arasında süren Suriye geriliminin ardından ABD , İngiltere ve Fransa'nın da katıldığı operasyonla Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Esad'a ait kimyasal tesisleri vurdu.

3 HEDEFE 100'DEN FAZLA FÜZE

ABD, İngiltere ve Fransa'nın da jatıldığı operasyon sonucunda Şam'da Esad'a ait olan kimyasal tesisleri güdümlü füzeler ve savaş uçakları ile vurdu. ABD'nin Suriye'de 100'den fazla füze fırlattığı öğrenildi. 

TRUMP TALİMAT VERDİM DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, kısa bir süre önce Amerikan kuvvetlerine talimat verdiğini ve Suriye diktatörü Beşar Esad'ın kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik saldırı emrini verdiğini duyurmuştu. İngiltere ve Fransa ile ortak operasyonun başladığını belirten Trump, 'İki ülkeyede teşekkür ediyoruz' dedi.

Ayrıntılar Geliyor...

Dünya haberleri ABD Suriye İngiltere Fransa Esad