ABD Sınır İçin Öneri Sunmuştu! Hükümetten İlk Yanıt Geldi: Söyledikleri Başka İcraatları Başka

TAKİP ET

ABD'den gelen sınıra güvenli bölge oluşturma teklifine Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bekir Bozdağ, ABD'nin bu noktaya gelmesinin oldukça önemli olduğunu fakat güvensizlik olduğunu söyleyerek ABD'nin söylediklerinin sahada yankılanmadığını ifade etti.

ABD’den gelen sınıra güvenli bölge oluşturma teklifine Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bekir Bozdağ, ABD’nin bu noktaya gelmesinin oldukça önemli olduğunu fakat güvensizlik olduğunu söyleyerek ABD’nin söylediklerinin sahada yankılanmadığını ifade etti.

ABD’nin sunduğu güvenli bölge teklifine Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yanıt geldi. Öneriyi değerlendiren Bekir Bozdağ, Türkiye’nin şu anda yalnızca Zeytin Dalı operasyonuna odaklandığını ve bu konunun sonra değerlendirileceğini söyledi. ABD’nin bu noktaya gelmesinin önemli olduğunu söyleyen Bozdağ, Türkiye ve ABD arasında güvensizlik olduğunu ve ABD’nin söylediklerinin farklı icraatlarının farklı olduğunu belirtti. 

‘VERDİĞİ SİLAHLARI TOPLAYACAK’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Bekir Bozdağ, ABD’nin Türkiye ile birlik içine girmek ve güven kazandırmak için ilk olarak terör örgütlerine silah vermeyi kesmesi gerektiğini ve verdiği silahları toplaşması gerektiğini söyledi. YPG ve PYD terör örgütlerine Türkiye’ye karşı mücadele etmemelerini söylemesi gerektiğini belirten Bozdağ, terör örgütlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmesini istemesi gerektiğini söyledi. 

‘BUNLARIN EĞİTİMİNİ ABD VERDİ’

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da Tillerson’dan gelen güvenlikli bölge teklifinden sonra ABD’nin ilk olarak terör örgütlerine silah vermeyi durdurması gerektiğini ve verilen silahları toplaması gerektiğini belirtmişti. PYD ve YPG’yi kim eğitti diyen Çavuşoğlu, bunların hepsini ABD’nin yaptığını teröristlere eğitimi de ABD’nin verdiğini belirtmişti.

 

ABD Türkiye Teklif Bekir Bozdağ Sınır Afrin