ABD Ortadoğu'yu Karıştıracak Tarihi Duyurdu! "Gurur Duyuyoruz" Diyerek Açıkladılar

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'deki Büyükelçilik binasının Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacağı duyurulan Büyükelçilik binasının açılış tarihi duyuruldu. Verilen tarihe göre, bina 14 Mayıs tarihinde açılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’deki Büyükelçilik binasının Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağı duyurulan Büyükelçilik binasının açılış tarihi duyuruldu.  Verilen tarihe göre, bina 14 Mayıs tarihinde açılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de yer alan İsrail Büyükelçilik binasının Kudüs’e taşınmasını duyurmasının ardından binanın açılış tarihi verildi. 

‘GURUR DUYUYORUZ’ DİYEREK AÇIKLADILAR

Alınan bilgilere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak14 Mayıs tarihinde Büyükelçilik binasının açılışının gerçekleşeceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, ‘ABD Dışişleri Bakanlığı olarak Kudüs’teki ABD İsrail Büyükelçilik binamızın 14 Mayıs’ta açılacak olmasından gurur duyuyoruz.’  dendi. 

CADDE VE SOKAKLARA ADRES LEVHALARI YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Sullivan’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geleceği de aktarıldı. Aynı zamanda ABD Büyükelçilik binası için kentteki bazı cadde ve sokaklara adres levhaları yerleştirildiği bilgileri verildi.

FKÖ’DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Büyükelçilik binası açılış töreninin tarihinin açıklanmasının ardından Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat, devlet temsilcilerini, diplomatları ve sivil toplum kuruluşlarını 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan açılış töreninin boykot etmeye çağırdı.

ABD BAŞKANI TRUMP KUDÜS’Ü İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLARAK TANIMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve Tel Aviv’de bulunan ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması için talimat verdiği görülmüştü. Trump’ın verdiği bu karar büyük tepki almıştı.

 

Dünya haberleri Kudüs Ortadoğu İsrail ABD 14 mAYIS Tel Aviv Büyükelçilik Trump Netanyahu