ABD Operasyonunun Şifreleri Çözüldü! İşte ABD'nin Suriye Saldırısında Asıl Hedefindeki Yer

TAKİP ET

ABD, Fransa ve İngiltere'nin geride bıraktığımız gece saatlerinde Suriye rejimine ait olduğunu iddia ettiği kimyasal hedefleri havadan vurmasının ardından saldırıyla ilgili ortaya çıkan bazı detaylarda rejimin direkt olarak hedef alınmadığı ve saldırıyı gerçekleştiren 3 ülkenin asıl mesajı Rusya'ya verdiği öğrenildi.

ABD, Fransa ve İngiltere’nin geride bıraktığımız gece saatlerinde Suriye rejimine ait olduğunu iddia ettiği kimyasal hedefleri havadan vurmasının ardından saldırıyla ilgili ortaya çıkan bazı detaylarda rejimin direkt olarak hedef alınmadığı ve saldırıyı gerçekleştiren 3 ülkenin asıl mesajı Rusya’ya verdiği öğrenildi.

ABD, İngiltere ve Fransa ile beraber Suriye’nin başkenti Şam’da rejime ait olan kimyasal hedefleri hava operasyonuyla vurdu. 3 ülkenin gerçekleştirdiği saldırının ardından ortaya çıkan dikkat çekici detaylar akıllarda soru işareti bıraktı. ABD ve diğer 2 ülkenin gerçekleştirdiği harekat neden sınırlıydı? Rejim neden direkt olarak hedef alınmadı? Rejimin kimyasal silahları tükendi mi? 3 ülkenin yaptığı saldırıyla asıl mesajları kimeydi? 

ABD KİMYASAL SİLAH HEDEFLERİNİ VURDU

ABD, koalisyon ülkelerle beraber Esad rejimine ait kimyasal hedefleri vurdu. ABD’nin sadece kimyasal hedefleri vurması ve rejime dokunmaması akıllarda birçok soru işareti yarattı. Bu operasyonla yalnızca rejimin elindeki kimyasal silahlara yönelik eylem yapılmış oldu.

ESAD TEKRAR KİMYASAL SİLAH KULLANIR MI?

Direkt olarak rejimin hedef alınmadığı saldırıda, 16 hedef vuruldu. Şam’da yer alan kimyasal silah depoları ve kimyasal silah üretim merkezleri vurulurken Şam Başkanlık Sarayı saldırının hedefinde yoktu. ABD’nin koalisyon ülkelerle yaptığı saldırı sonrasında Esad rejiminin kimyasal silah stoklarının belli bir ölçüde azaldığı tahmin edilirken rejimin bu saldırı sonrasında en azından belirli bir süre kimyasal saldırı girişiminde bulunamaması bekleniyor.

SALDIRIDA ASIL MESAJ RUSYA’YA MI?

Gerçekleştirilen bu saldırıda en büyük kazanç elde eden ülke İsrail oldu. Çünkü İsrail için en büyük tehdit unsuru Suriye’de özellikle İran ve Hizbullah denetimindeki bölgelerde yer alan kimyasal silahlardı. Bu silahlarla tehdit edilen İsrail yapılan saldırı sonrasında rahatladı. Öte yandan yapılan saldırının Esad rejimi, İran, Hizbullah ve Rusya’nın aynı cephede durmasından dolayı ABD, İngiltere ve Fransa’nın asıl mesajının Rusya’ya olduğunun açıkça ortada olduğu öne sürüldü.

 

Dünya haberleri Suriye ABD Esad Saldırı Detaylar Rusya İsrail