ABD Ne Yapmaya Çalışıyor? Türkiye'nin Hedefindeki İlçeye Asker Yığdı, Amerikan Ajansı O Fotoğrafları Servis Etti

TAKİP ET

Türkiye'nin operasyon yapmayı planladığı Menbiç'e ABD'nin yeni asker gönderdiği ortaya çıktı. Daha dün Suriye'den çekilme açıklamaları yapan ABD, asker göndererek Türkiye'nin YPG'li teröristlere muhtemel bir operasyonunu engellemeye çalışıyor. Menbiç'teki ABD askerlerinin fotoğraflarını Amerikan haber ajansı dünyaya geçti.

Türkiye’nin operasyon yapmayı planladığı Menbiç’e ABD’nin yeni asker gönderdiği ortaya çıktı. Daha dün Suriye’den çekilme açıklamaları yapan ABD, asker göndererek Türkiye’nin YPG'li teröristlere muhtemel bir operasyonunu engellemeye çalışıyor. Menbiç’teki ABD askerlerinin fotoğraflarını Amerikan haber ajansı dünyaya geçti. 

ABD ve Türkiye arasında Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç ilçesi gerginliği devm ediyor. Bir yandan YPG’li teröristlere para yardımı yapmayı dondurma kararı alan ABD; bir yandan da Menbiç’e asker gönderiyor. 

BÖLGEDEKİ KOALİSYON ASKERLERİNİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI
Konu hakkında ABD’den açıklama geldi. Açıklamayı yapan Ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Thomas F. Veale, askerlerin bölgede bulunan koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için gönderildiğini ve bir koruma önlemi olduğunu söyledi. Veale açıklamasının devamında, "Koalisyon güçleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

HENÜZ KAÇ ASKER GÖNDERİLDİĞİ AÇIKLANMADI
Bölgede özel operasyondan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamaktan kaçınan ABD'li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale, sadece tehdidi bertaraf edecek seviyede koruma gücü konuşlandırıldığını söyledi. Diğer yandan Suriye'nin kuzeyinde bulunan bir Amerika'nın Sesi muhabiri, ABD askerlerinin Menbiç'in kuzeybatısındaki Sayur Çayı vadisi boyunca yerleştiğini iddia ediyor. 

 

TÜRKİYE, YPG’Lİ TERÖRİSTLERİN İLÇEDEN ÇIKMASINI İSTİYOR
Türkiye’nin ise Menbiç için şartları kesin. YPG’li teröristlerin ilçeden kesin olarak çıkmasını isteyen Türkiye, MGK bildirisinde Türkiye'nin inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceğini belirterek, Menbiç’e operasyon sinyalini yeniledi. 

AMERİKAN AJANSI FOTOĞRAFLARI YAYINLADI
Menbic'ten iki gündür fotoğraflar paylaşan Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının görüntülerinde,  YPG'li teröristlerin ilçe merkezinde kimlik kontrolü yaptığın da paylaştı. Ayrıca fotoğraflarda bir köy evine ABD bayrağı çekildiği ve evin önünde ABD askerleri beklediği de görülüyor.

ABD menbiç Türkiye operasyon menbiçe opeerayon son dakika ABD askeri