ABD'li yatırım bankasından çok çarpıcı dolar açıklaması

TAKİP ET

Son dönemde dolar kurunda büyük artışlar yaşanmış, TL ise değer kaybetmişti. Dolar ve TL tahminleriyle ilgili bir değerlendirme de ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi.

Son dönemde dolar kurunda büyük artışlar yaşanmış, TL ise değer kaybetmişti. Dolar ve TL tahminleriyle ilgili bir değerlendirme de ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’tan geldi. Dünyaca ünlü dev bankaya göre, 2021 yılında dolar düşecek TL ise yükselecek. İşte Goldman Sachs’ın hazırladığı son rapor ve Türk Lirası ile ilgili beklentileriyle ilgili tüm detaylar…

Dev Bankadan İlginç Değerlendirme 

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın dolar ve TL hakkındaki değerlendirmeleri bir hayli şaşırttı. Dolar ve TL kuru ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ünlü banka, son hazırladığı raporda Türk Lirası beklentilerini revize etti.

TL Yükselecek

Türk Lirasında dolara karşı bir yükselme olacağını ve TL kurunun yükselişini devam ettireceğini belirten Goldman Sachs, 3,6 ve 12 aylık dönemdeki dolar/TL paritesi için daha önceki tahminlerini 7,75, 8,00 ve 9,00 olarak ortaya koyarken son yaptığı açıklamada ise beklentilerini 7,50, 7,75 ve 8,00 olarak aktardı.


Naci Ağbal Vurgusu

Ünlü yatırım bankası Goldman Sachs analistlerinin yaptığı değerlendirmelerde TL detayı dikkat çekti. TL’nin önümüzdeki dönemde dolar karşısında bir hayli değer kazanacağını belirten analistler, Merkez Bankası’nın yeni patronu Naci Ağbal yönetimindeki kurul ile istikrar yakalanabileceğine vurgu yaptı.

Dolar Kurunda Son Durum

Geride bıraktığımız haftayı 7,63 TL ile kapatan dolar kurundaki son durum özellikle yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip ediliyor. Yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan dolar, şu sıralarda 7,68 TL’den işlem görüyor.

 

tl dolar abd banka goldman sachs