ABD, İran'ı Tehdit Etti: 'Kıyamet Kopar!'

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton, 'ABD'ye, Amerikan vatandaşlarına ya da müttefiklerine İran tarafından bir zarar geldiği takdirde kıyamet kopar.' diyerek İran'ı tehdit etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton, “ABD’ye, Amerikan vatandaşlarına ya da müttefiklerine İran tarafından bir zarar geldiği takdirde kıyamet kopar.” diyerek İran’ı tehdit etti.

Dün gerçekleşen BM Genel Kurulu toplantısına ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin karşılıklı restleşmesi ve birbirlerini tehdit etmeleri damga vurmuştu.

ABD Başkanı Trump’ın, İran’a yönelik şu sözleri dikkat çekti:

“İran, dünyayı en tehlikeli silahlarla tehdit etmektedir. ‘Amerika’ya ölüm’ diye seslenen, İsrail’i yıkacağına yönelik tehditler savuran bir rejime asla müsaade etmeyeceğiz.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton’da çok sert sözler sarf ederek İran’a uyarılarda bulundu. İran’a açık mesajlar veren John Bolton, “İran’ı takip ediyoruz. İran, müttefiklerimize ve vatandaşlarımıza zarar verdiği takdirde kıyamet kopar.” diyerek İran’ı açıkça tehdit etti.  

ABD İran Trump Ruhani John Bolton BM Genel Kurulu