ABD FETÖ'yü İlk Kez Terör Raporuna Dahil Etti!

TAKİP ET

FETÖ\PDY ilk kez ABD tarafından yayınlanan Terörizm 2016 Ülkeler raporunda yer aldı. Raporda Türkiye bölümünden ilk kez bahsedildiği ve PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD\YPG terör örgütlerinden de bahsedildi.

FETÖ\PDY ilk kez ABD tarafından yayınlanan Terörizm 2016 Ülkeler raporunda yer aldı. Raporda Türkiye bölümünden ilk kez bahsedildiği ve PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD\YPG terör örgütlerinden de bahsedildi.

ABD’DEN BİR İLK

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Terörizm 2016 Ülkeler raporunda Türkiye bölümüne ilk kez yer verildi. Raporda, Türkiye’nin en başta PKK ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere birçok terör örgütü ile mücadele ettiğine dikkat çekilirken Türkiye’nin 2016 yılında uğradığı büyük çaplı terör saldırılarının da listesi yer aldı. Söz konusu raporda,  "Hükümet, 240'tan fazla kişinin öldüğü, 2 bin 100'den fazlasının yaralandığı 15 Temmuz'daki darbe girişiminden Gülen hareketini sorumlu tutuyor. 22 Kasım itibariyle 86 binden fazla FETÖ bağlantılı kamu görevlisinin kamudan ihraç edildiği ve 8 Ekim itibariyle FETÖ bağlantıları bulunduğu gerekçesi ile 35 bine yakın kişinin tutuklandığı" ifadelerine de yer verildi.

2016 YILINDA SADECE TÜRKİYE’DE 1204 DEAŞ’LI TUTUKLANDI

İlk defa Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadelenin yer aldığı raporda iç ve dış terör savacılarına karşı verilen savaş ve Ankara’nın terörle mücadele hususunda attığı önemli adımlar da raporda yer aldı. Aynı zamanda raporda yer alan verilere göre, Türk güvenlik güçlerinin Ocak-23 Kasım 2016 arasında DEAŞ bağlantılı bin 381'i yabancı 3 bin 89 kişiyi gözaltına aldığı ve bunların 618'i yabancı, bin 204'ünün tutuklandığı bilgisi de yer aldı.

PYD’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

Hazırlanan raporda bilgiler ve veriler aktarılırken PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD\YPG’nin terör örgütü olarak anılmaması dikkat çekti. 

 

ABD FETÖ terör raporu 2016 rapor terör örgütü rapora dahil etti