ABD Düğmeye Bastı! Suriye'de DEAŞ'a Son Darbe Geliyor

TAKİP ET

ABD, kısa süre önce Suriye'den çekileceklerine ilişkin açıklamalar yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert bugün bir açıklama yaparak, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu bölgelere yeni bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Nauert, "DEAŞ'ın Suriye'de halkı terörize etmesinin sonuna geliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD, kısa süre önce Suriye’den çekileceklerine ilişkin açıklamalar yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert bugün bir açıklama yaparak, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu bölgelere yeni bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Nauert, "DEAŞ'ın Suriye'de halkı terörize etmesinin sonuna geliyoruz." ifadelerini kullandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’de elinde tuttuğu son bölgelere yönelik olarak operasyonun başladığını belirtti. Suriye’de DEAŞ’ın toprak kontrol etmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Nauert, DEAŞ’ın halkı terörize etmesinin sonuna gelindiğini dile getirdi. 

SON DARBE İÇİN HAREKETE GEÇTİLER
Suriye'de DEAŞ'a yönelik olarak düzenledikleri operasyon hakkında yazılı bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "ABD, Küresel Koalisyon, yerel müttefikler ve (PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ana unsuru olduğu) Suriye Demokratik Güçleri (SDG), DEAŞ'ın elinde bulundurduğu son bölgelere operasyonlar başlatıyor." dedi. Naurth, bölgede zorlu çatışmalar yaşanacağını da belirtirken, ABD'ye, koalisyona ve yerel güçlere yönelik bir saldırı olması durumunda da bu güçleri savunacaklarını dile getirdi. 

“DEAŞ ARTIK HALK TERÖRİZE EDEMEYECEK”
Nauert açıklamasının devamında "DEAŞ'ın Suriye'de toprak kontrol etmesinin ve halkı terörize etmesinin sonuna geliyoruz." derken, “NATO müttefikimiz Türkiye, partnerlerimiz İsrail, Ürdün, Irak ve Lübnan'la birlikte hareket ederek bu ülkelerin sınırlarının DEAŞ'a karşı güvenli olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

son dakika DEAŞ suriye ABD operasyon açıklama dünya haberleri