ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Tepki Çekecek Ramazan Kararı!

TAKİP ET

ABD'nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson çok tepki çekecek bir karar verdi. 18 yıldır hemen hemen her sene yapılmakta olan Ramazan etkinliği Tillerson tarafından ret edildi. İşte ABD Dışişleri Bakanının Ramazan kararı ile ilgili önemli detaylar.

ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson çok tepki çekecek bir karar verdi. 18 yıldır hemen hemen her sene yapılmakta olan Ramazan etkinliği Tillerson tarafından ret edildi. İşte ABD Dışişleri Bakanının Ramazan kararı ile ilgili önemli detaylar.

ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu yıl Ramazan ayı için flaş bir karar verdi. 1999 yılından bu zamana kadar hemen hemen her yıl düzenlenmekte olan etkinliğin bu yıl yapılmaması kararı verildi. ABD Dışişleri Bakanlığı her Ramazan ayında iftar veriyor veya Ramazan Bayramı münasebeti ile özel bir merasim düzenliyordu. Ancak Tellerson bu sene Ramazan Bayramına özel bir etkinlik düzenlenmesi konusuna karşı çıktı. 
18 yıldır neredeyse her Ramazan ayında yapılmakta olan ve ABD Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğini yaptığı Ramazan etkinliklerine, Müslüman topluluklar, ABD Kongresi üyeleri, üst düzey yetkililer ve ABD’deki Müslüman Ülkelerin Diplomatları katılıyordu. 

 

ABD Dışişleri bakanından flaş karar ABD Dışişleri bakanı tepki çeken ramazan kararı verdi ABD ramazan etkinlikleri ret edildi Rex Tellerosn