ABD Bir Öyle Bir Böyle: Menbiç'ten Çekilmek Gibi Bir Niyetimiz Yok, Türkiye ile Henüz Anlaşmadık

TAKİP ET

ABD'nin Menbiç'teki askeri varlığı yılan hikayesine döndü. Konu hakkında Pentagon'dan net bir açıklama gelmezken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Menbiç'ten çekilmek gibi bir niyetimiz yok." ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Menbiç’teki askeri varlığı yılan hikayesine döndü. Konu hakkında Pentagon’dan net bir açıklama gelmezken, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise "Menbiç'ten çekilmek gibi bir niyetimiz yok." ifadeleri kullanıldı. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan günlük basın toplantısında, ABD askerlerinin Menbiç’teki varlığına ilişkin açıklama yaptı. 

“MENBİÇ’TEN ÇEKİLMEK GİBİ NİYETİMİZ YOK”
Pentagon'daki CENTCOM Sözcüsü Adrian Rankine Gallowey, gazetecilerin Menbiç hakkındaki sorusuna "Koalisyon güçleri şu anda Menbiç bölgesinde bulunuyor. DEAŞ kontrolünden kurtarılmış diğer bölgelerde olduğu gibi koalisyon güçleri Menbiç bölgesinde yerel sivil konseyin istikrarı sağlaması için destekliyor. Operasyonel güvenlik gerekçesiyle daha fazla açıklama yapamayız." yanıtını verdi. 

" TÜRKİYE İLE HENÜZ ANLAŞMADIK"
Dışişleri Bakanlığı brifinginde benzer bir soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve aynı zamanda Kamu Diplomasisinden sorumlu Müsteşar Vekili Heather Nauert, " Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz bir sonuca bağlanmadı." dedi. Sözcü, Türkiye ile görüşmelerin devam etmesini umduğunu belirterek, "ABD'nin Menbiç'teki varlığı"na ilişkin olarak, "Bizim çekilmek gibi bir niyetimiz yok fakat bu noktadan sonrasını ABD Savunma Bakanlığına sormalısınız." ifadelerini kullandı. 

 

ABD menbiç CENTCOM ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama abd askeri