ABD Bir Kez Daha Teröristlerle El Ele! Menbiç'e Gidip, Utanmadan Teröristlerle Poz Verdiler

TAKİP ET

ABD, bir yandan Suriye'den çekilmek ile ilgili adımlar atarken bir yandan da teröristlerle el ele poz vermeye devam ediyor. Menbiç'e Giden ABD'li yetkililer teröristlerle yan yana poz verdi.

ABD, bir yandan Suriye'den çekilmek ile ilgili adımlar atarken bir yandan da teröristlerle el ele poz vermeye devam ediyor.  Menbiç'e Giden ABD'li yetkililer teröristlerle yan yana poz verdi. 

Cuma günü Menbiç'e giden terör örgütü DEAŞ karşısı uluslararası koalisyondan yetkililer terör örgütü PKK'nın başını çektiği SDG ile yetkililerle bir araya geldi. Uluslararası Koalisyon Sözcüsü General James Gerard’ın da Amerikan heyetinde olduğu Terör örgütünün yayın organları tarafından ifade edildi.  Teröristlerin yayın organları Amerikalıların Menbiç’te kalacağını ve SDG ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini iddia etti.

DEFALARCA SÖZ VERDİLER
Bir Savaşın devam ettiği Suriye'de ABD Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen yıllardır YPG ile işbirliği yapmaya devam ediyor.  2016 yılının yaz aylarında diğer bir terör örgütü de yaşın çıkarıldığı Menbiç'e yerleşen YPG’liler, Amerika'nın defalarca söz vermesine rağmen ilçeden hala çıkmadı. 

 ABD ÇEKİLECEK Mİ?
Başka bir iddia ise ABD'nin Suriye'nin kuzeybatısında yönelik tüm yardımları kesme kararı aldığını İlişkin oldu.  Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ABD'nin bu yardımı kesmesi Suriye'den çekilmesinin ilk adımı olarak atılacak.  Trump daha önce de Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye demokratik güçleri çatısı altındaki terör örgütü YPG ve PKK’ya yapmayı planladığım 200 milyar dolarlık yardımı durdurmuş ve tekrar incelenmesi talimatını vermiştir. 

son dakika ABD YPG Suriye Menbiç son dakika haberi