ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan Ümmiye Koçak'a destek

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Anadolu kadınları istediği her şeyi yapabilir' diyen ve senaryosunu kendi yazıp yönettiği 'Yün Bebek' filminin dijital ortamda yayınlanmasını çok isteyen Ümmiye Koçak'a destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘Anadolu kadınları istediği her şeyi yapabilir’ diyen ve senaryosunu kendi yazıp yönettiği ‘Yün Bebek’ filminin dijital ortamda yayınlanmasını çok isteyen Ümmiye Koçak’a destek verdi. Ümmiye Koçak’ın yazıp yönettiği uzun metraj sinema filmi ‘Yün Bebek’i ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlamak istediklerini söyleyen Yavaş, ‘Uygarlığa yalnızca kentsel yatırımlarla değil, sanatsal ve geleneksel değerlerimizi koruyarak ulaşabiliriz’ dedi.

‘Anadolu Kadınları İstediğinde Her Şeyi Yapabilir’

Ümmiye Koçak’tan senaryosunu kendi yazıp yönettiği ve ABD’de ödül kazandığı ‘Yün Bebek’ isimli filmi için anlamlı bir paylaşım geldi. Ödüllü uzun metraj sinema filmi ‘Yün Bebek’in dijital ortamda izlenmesini çok istediklerini belirten Koçak, buradaki tek amacın kadınların sesini duyurabilmek olduğunu söyledi ve ‘Anadolu kadınları istediğinde her şeyi yapabilir’ ifadelerini ekledi.


Mansur Yavaş’tan Destek

Önemli girişimleriyle kadınlara örnek olmaya devam eden Ümmiye Koçak’ın bu paylaşımının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan takdir toplayan bir destek geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavaş, uygarlığa yalnızca kentsel yatırımlarla değil, sanatsal ve geleneksel değerleri koruyarak ulaşılabileceğini söyledi ve ‘bir Netflix Türkiye değiliz ancak Anadolu kadınının sesine Anadolu’nun kalbinden ses katmak için filmimizi ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlamayı çok isteriz’ dedi.


Ümmiye Koçak Kimdir?

1957 yılında Adana’nın Çelemli Köyü’nde dünyaya gelen Ümmiye Koçak’ın en büyük hayali okumak olmasına rağmen 10 kardeş oldukları için bu hayalini gerçekleştiremedi ve ilkokula kadar okuyabildi. İlkokulu bitirdikten sonra düzenli olarak kitap okuyan ve okuduğu kitaplarla kendini geliştiren Koçak, aylarca kapı kapı gezerek hayallerini anlattı ve bu şekilde ikna edebildiği 7 kadınla beraber ‘Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kurdu. Tarlalarda çalışan ve ek gelir için ev temizliğine giden Ümmiye Hanım, gündelik yaşamda yaşadığı sıkıntıları da esprili bir hale getirerek sahnelere taşımayı başardı. 7 kadından oluşan tiyatro topluluğunun sahneye koyduğu ilk oyun ise Remzi Özçelik’in ‘Taş Bademleri’ oyunu oldu. Bu oyunun hemen ardından kendi yaşam hikayelerinden oluşan bir oyun derleyen kadınlar, ‘Kadının Feryadı’ adlı oyunu sahneye taşıdı. Tam bir girişimci olan ve azmiyle herkese örnek olarak gösterilen Ümmiye Koçak, ‘Hasret Çiçekleri’ adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahne aldı. Tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktiren ve kanayan yaramız olan ‘Kadına şiddet’ sorununu anlatan ‘Yün Bebek’ isimli filmi yazıp yöneten Koçak, bu filmle 2. New York Asya Film Festivali’nde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü aldı. 
 

ümmiye koçak mansur yavaş yün bebek ankara