95 yaşında evlat katili oldu! Cezaevine çift bastonla gelebildi

TAKİP ET

Ordu'da aralarında tartışma çıkan 57 yaşındaki oğlu Kadir Ocak'ı öldüren, 95 yaşındaki Yaşar Ocak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşlı adam adliyeye getirilirken çift baston ve askerlerin yardımı ile anca yürüyebildi. Ayrıca Yaşar Ocak'ın savcılıktaki ilk ifadesi ortaya çıktı. Ocak verdiği ifadesinde oğlunun kendisinden fındık bahçelerini talep ettiği fakat vermediğini, bu sebeple tartıştıklarını ifadesinde anlattı.

Olay, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Keş Mahallesi'nde yaşandı. Yaşar Ocak, beraber yaşadığı oğlu Kadir ile gelini Emine Ocak ile tartışma yaşadı. Çıkan tartışma kısa sürede alevlenerek Yaşar Ocak, silahı ile oğlu ve gelinine ateş açtı. İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kadir Ocak'ın öldüğünü tespit etti. Ağır yaralanan Emine Ocak ise ambulans ile Ünye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

TUTUKLANDI, YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKTİ

Jandarma da Yaşar Ocak'ı yakalayarak gözaltına aldı. İfadesinin ardından adliyeye götürülen Yaşar Ocak, 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. İlerleyen yaşı sebebi ile yürümekte zorluk yaşayan Yaşar Ocak iki baston ve askerlerin yardım ile yürütebildi. Olay hakkında soruşturma devam ediyor.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: FINDIK ARAZİLERİNİ İSTEDİ

Mahkeme tarafından tutuklanan 95 yaşındaki Yaşar Ocak'ın ilk ifadesi öğrenidl. Oğlunun kendisinden fındık bahçelerini istediğini fakat vermediğini için tartıştıklarını ifade eden Yaşar Ocak, "Oğlum fındık arazilerini benden istedi. Vermeyeceğimi söyledim. Bu yüzden tartıştık ve bir gün önce beni dövdü. Olay sabahı oğlum ile gelinim kahvaltı yapıyordu. Ben de kahvaltıya oturacağım sırada oğlum yeniden beni dövmeye kalkıştı. Belimdeki tabanca ile oğlum ve gelinimi ateş ederek vurdum. Yaşanan olaydan dolayı üzgün ve pişmanım" dedi.

Ordu yaşlı adam baston