9 Günlük Kocasını Öldüren Kadının Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Eskişehir'de 9 günlük eşi 22 yaşındaki Yunus Çolak'ı aralarında çıkan tartışma sonucunda kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Semra Çolak, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal indirimi' ile 7 yıl 13 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir Şirintepe Mahallesi'nde 4 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen olayda bıçakla ağır yaralanan Yunus Çolak 112 ambulansı ile Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çolak burada tedavi altına alınırken polis ekiplerine verdiği ifadede kazara Bıçağın üzerine düştüğünü söyledi. Asayiş Şube ekipleri durumundan şüphelenerek Yunus Çolak'ın eşi Semra Çolak'ı  sorguya aldı. Kadın sorguda evde eşiyle tartıştıklarını ve eline aldığı bıçağı salladığında eşinin yaralandığını itiraf etti. Sorgulamanın ardından sevk edildiği adliyede Sulh Ceza hakimliği tarafından tutuklanan kadın cezaevine gönderildi. Yunus Çolak hastanede tedavi gördüğü sırada 3 gün sonra yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

CEZASINDA İNDİRİM YAPILDI

Kocasını öldüren sanık Zehra Çolak hakkında bir Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya olan Yunus Çolakın babası Yakup Çolak katıldı. Sema Polat mahkeme savcısının hazırladığı esas hakkındaki mütalaasını karşı son savunmasını yaparken pişman olduğunu belirterek, "Evde mutfak ve koridorda kıskançlık nedeniyle tartıştık. Amacım öldürmek değildi, bıçağı salladım sadece öldürmek istemedim, pişmanım" dedi. Sanık hakkında mahkeme heyeti eşi ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama suçundan  13 yıl hapis cezası kararı verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayan Mahkemesi cezayı yedi yıl 13 ay 15 gün de düşürdü.

“ÖLDÜĞÜNE İNANAMIYORUM”

Genç kadın ifadesinde Olay şu şekilde anlatmıştı, "Yunus ile 9 gün önce evlenmiştik. Olay günü akşam evde kardeşim ile kız arkadaşım vardı. Birlikte televizyon izliyorduk. Yunus, kıskanç birisiydi. Beni çok kıskanıyordu. Ailevi nedenlerden dolayı tartışmaya başladık. Ağır hakaretlerde bulundu. Su ve sigara içmek için mutfağa gittim, arkamdan geldi. Tartışma mutfakta da devam etti. Elimdeki sigarayı alıp anneme ve bana yönelik küfürler etmeye devam etti. Bıçağı alarak üzerime gelmemesini istedim. 'Ya kendimi ya da seni öldürürüm' dedim. Üzerime yürüdü. Korkutmak için bıçağı rastgele salladım, kalbine saplandı. Yere yatırıp, havlu ile tampon yaptım. Daha sonra oturma odasında bulunan arkadaşım ile kardeşim mutfağa geldi. Ambulansı çağırdık. Hastaneye kadar yanındaydım. Onu son kez yoğun bakımda gördüm. Öldüğüne inanamıyorum."

eskişehir cinayet son dakika