86 yıl sonra Ayasofya'da ilk namaz! 4 minareden karşılıklı ezan okundu

TAKİP ET

Aradan geçen 86 yılın ardından bugün Ayasofya'da tarihi anlar yaşanıyor. Tüm dünyanın gözünü diktiği 24 Temmuz tarihinde Ayasofya Camii, binlerin katılımıyla kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açılıyor.

Aradan geçen 86 yılın ardından bugün Ayasofya’da tarihi anlar yaşanıyor. Tüm dünyanın gözünü diktiği 24 Temmuz tarihinde Ayasofya Camii, binlerin katılımıyla kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açılıyor. Ayasofya Camii’nin ibadete açıldığı bu tarihi günde 4 minareden 4 müezzinin karşılıklı ezan okuduğu öğrenildi.

Vatandaşlar Alanlara Akın Etti

Bugün ilk kez kılınan Cuma namazı ile beraber yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii, gece saatlerinden itibaren yoğun kalabalığa misafirlik etti. Cami önünde gece saatlerinden itibaren beklemeye başlayan vatandaşlar saat 10.oo itibari ile namaz için belirlenen alanlara girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da giriş yaptığı Ayasofya Camii’nde ilk namaz 13.30’da ezanın okunmasıyla kılınmaya başladı. Kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan namaz kılma yerleri olarak belirlendi ve tüm alanlar dolup taştı.

Basın Mensupları Yoğun İlgi Gösterdi

Bu tarihi günde Ayasofya Camii’nde kılınacak olan ilk Cuma namazını takip etmek isteyen yerli ve yabancı basın mensupları sabahın ilk saatlerinde akredite noktasına geldi. İşlemleri tamamlanan basın mensupları minibüslerle alana kadar götürüldü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Namaz Öncesi Kur’an-ı Kerim Okudu

Cuma namazı öncesinde saat 10.00’da sala ve tekbirlerle program başladı. Namazdan hemen önce Camide yerini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim okudu. 


4 Minareden Ezan Okundu

Tam 86 yıl sonra bugün kılınan ilk Cuma namazı ile beraber yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in 4 minaresinden birlikte sela okuyan 4 müezzin hemen sonrasında yine karşılıklı olarak öğlen ezanını okudu.

 

ayasofya camii recep tayyip erdoğan