84 Yaşındaki Emekli Profesöre 4 Çocuğa Cinsel İstismardan Hapis Cezası

TAKİP ET

Aydın Didim'de 4 kız çocuğuna yüzme öğretme bahanesi ile cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 84 yaşındaki Emekli Profesör H.S.K hakkında mahkeme kararını verdi.

Aydın Didim’de 4 kız çocuğuna yüzme öğretme bahanesi ile cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 84 yaşındaki Emekli Profesör H.S.K hakkında mahkeme kararını verdi.

Olay, 2008-2013 yılları arasında Aydın’ın Didim ilçesinde meydana geldi. Karısını geçtiğimiz yıl kaybeden 2 çocuk babası emekli Profesör 84 yaşındaki H.S.K Didim’de bulunan yazlık evinde o tarihlerde 5 ila 15 yaşlarında olan kız çocukları, İ.Ö, S.B, S.I,H ve B.U’ya yüzme öğretme bahanesi ile cinsel tacizde bulunmuştu. 

18 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Çocukların ailelerinin durumu öğrenmesi üzerine yaşlı adamdan şikayetçi olundu. Mersin doğumlu olan ve 1974-75 yılları arasında Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı yapan H.S.K gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Söke cezaevine götürüldü. Yaşlı Profesör hakkında 4 çocuğa cinsel istismar suçundan dava açıldı. Açılan dava sonucunda H.S.K hakkında Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde sitede oturan 2 kişi tanık olarak dinlendi. 
Tanıklar ifadelerinde, 84 yaşındaki H.S.K’nın çocuklara yüzme öğretme bahanesi ile cinsel organlarına dokunduğunu ve buna birkaç kez şahit olduklarını söyledi. Sanık H.S.K ise hakkında çıkan iddiaları reddetti. Mahkeme tarafından tutuklu yargılanan H.S.K, İÖ.’ye cinsel istismardan 2.5 yıl, S.B ve S.I.H’ye cinsel istismardan 3 yıl 1 ay ve 15’er gün, B.U’ya ise cinsel istismardan 10 yıl olmak üzere toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Aydın didim cinsel istismar emekli profesör yüzme bahanesi 4 çocuk 84 yaşında hapis cezası