8 Aylık Hamile Yengesini Öldüren Katil Cinayetin Kan Donduran Detaylarını Anlattı

TAKİP ET

Konya da kendisine tokat attığı iddiası ile Suriye uyruklu 8 aylık hamile yengesi 38 yaşındaki Amira Alyassouf'u Göğsünden bıçaklayarak öldüren Abdulbasid el Muhammed (26), Tutuklu olarak yargılandığı davada gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

19 Temmuz 2018 tarihinde saat 22.30 sularında Konya'nın Merkez Karatay ilçesinde bağlı Hasandede Mescit Mahallesi Hatay sokakta meydana gelen olayda Kağıt toplayarak geçimini sağlayan Evli ve iki çocuk babası Suriyeli Abdulbasid el Muhammed, Evindeki eşyaları çalıp sattığını iddia ettiği ağabeyi Ahmed el Muhammed'in Yaşadığı müstakil eve gitti.

Eve gelen Abdulbasid el Muhammed, kapıyı Kendisine açan ağabeyi ve yengesi ile tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma kavgaya dönüşürken Abdulbasid el Muhammed, 8 aylık hamile yengesi Amira Alyassouf'u göğsünden bıçaklayıp, kaçtı. Hamile kadınlara ilk müdahaleyi komşuları ve kocası yaparken ihbarlı olay yerine gelen sağlık ekipleri kadını Konya Numune Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede doktorların bütün çabalarına rağmen 5 çocuk annesi Amira Alyassouf ile karnındaki 8 aylık kız bebeği kurtarılamadı.

'BIÇAĞI YENGEME DOĞRU SALLADIM'

Abdulbasid el Muhammed,Olaydan kısa süre sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak sorguya alındı. Sorguda yengesinin kendisine tokat attığını iddia eden katil zanlısı, "Kağıt toplayıcılığı yapıyorum. Ağabeyimle evlerimiz yakın. Ağabeyim o bölgeye gelinceye kadar evimden bir şey çalınmıyordu; ancak son zamanlarda evimden eşyalarımı çaldığını fark ettim. Akşam eşimle birlikte ağabeyimin evine gittim. Kapıyı ağabeyim ve eşi açtı. 'Eşyalarımı neden çalıp, satıyorsun?' dedim. 'Sattıklarının parasını ver' dedim. Bunun üzerine tartışma çıktı ve yengem bana tokat attı. Ben de yanımda bulunan bıçağı yengeme doğru salladım" dedi. Emniyete yapılan sorgunun ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

KARDEŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Tutuklanan katil zanlısı hakkında Savcılık tarafından 'gebe olduğu bilinen kadını öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Hazırlanan iddianame Konya 1 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın görülen ilk duruşmasında katil zanlısı, "Poliste ve savcılıkta verdiğim ifadelerim doğrudur" dedi. Türkiye'ye gelmeden önce birtakım olaylara karıştığı da anlatan tutuklu sanık hakkında ağabeye şikayetçi olmadı.

CEZASINDA İNDİRİME GİDİLDİ

Mahkeme heyeti davanın 2. duruşmasında sanık el Muhammed'e son sözlerini sordu. Abdulbasid el Muhammed ise ''Daha önceki poliste ve savcılıkta verdiğim ifadelerim geçerlidir. Başka da bir diyeceğim yoktur" dedi.
Savunmalarını ardından kararını açıklayan mahkemeye sanık Abdulbasid el Muhammed, 'gebe olduğu bilinen kadını öldürmek'ten, suçun işleniş biçimi ve sanıktaki kasta dayalı kusurun derecesi dikkate alınarak, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada tutum ve davranışları nedeniyle sanık hakkında ceza indirimi uygulayan mahkeme heyeti cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

konya cinayet hamile yengesini öldüren katil son dakika son dakika haberi