6 Aylıkken Konuşmaya 17 Aylıkken Kitap Okumaya Başladı! Zehra Bebeğin Zekası Herkesi Şaşırtıyor

TAKİP ET

Ankara'da henüz 6 aylıkken konuşmaya ve 17 aylıkken akıcı bir şekilde kitap okumaya başlayan Zehra bebek duyanları ve görenleri şaşkına çevirdi.

Ankara’da henüz 6 aylıkken konuşmaya ve 17 aylıkken akıcı bir şekilde kitap okumaya başlayan Zehra bebek duyanları ve görenleri şaşkına çevirdi. 

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde ikamet eden 32 yaşındaki Gamze ve 38 yaşındaki Serkan Acartepe çiftinin 2.5 yıl önce dünyaya gelen bebekleri Zehra Melis zekası ile herkesi şaşırtıyor. Henüz üç aylıkken anne ve babasının davranışlarına tepki vermeye başlayan minik kız aileyi büyük bir şoka uğrattı. Yaşıtlarına göre farklı olan ve davranışlara çok farklı tepkiler veren Zehra bebek 6 aylık olduğunda ise konuşmaya başlayarak daha büyük bir şaşkınlık yarattı.

İSTİKLAL MARŞINI EZBERE BİLİYOR

Zehra bebek ailesini şaşırtmaya devam ederken kendisine alınan kitapları da henüz 17 aylıkken akıcı bir şekilde okuyarak kendisini bir kademe daha ileri taşıdı. Daha sonra İstiklal Marşı, İzmir Marşını baştan sona kadar ezberleyen küçük kız çok sayıda duayı da ezberleyerek kendisine sorulan birçok soruyu rahatlıkla cevaplıyor. Minik kızın ailesi ise yaptığı açıklamada kızlarının zekasına güvendiklerini ve eğitimi için yardım beklediklerini söyledi. 

AİLE KIZLARININ EĞİTİMİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Küçük kızın anne ve babası ise açıklamalarında kızlarının harcanmaması için yardım beklediklerini, küçük kızın farklı özelliklerini annesinin fark ettiğini belirtti. tek isteklerinin çocuklarının zekasının harcanmaması olduğunu ve iyi bir eğitim alması olduğunu belirten aile çok şaşkın olduklarını da sözlerine ekledi.

 

zehra bebek zehra melis 6 aylıkken yürüdü 17 aylıkken kitap okudu ankara zeki bebek istiklal marşı izmir marşı herkesi şaşırtıyor