5 Yaşındaki Engelli Oğlunun Ölümüne Neden Olan Anne İçin Verilen Karar Şok Etti!

TAKİP ET

Adana'da bir anne zihinsel ve bedensel engelli 5 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı ve ölümüne sebep olduğu iddiası ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. 33 yaşındaki anne Güzeyde Yılmaz için verilen karar ise şok etti.

Adana’da bir anne zihinsel ve bedensel engelli 5 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı ve ölümüne sebep olduğu iddiası ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. 33 yaşındaki anne Güzeyde Yılmaz için verilen karar ise şok etti.

Adana’da zihinsel ve bedensel olan 5 yaşındaki çocuğunu şiddet uygulayarak öldürdüğü iddiası ile 15 yıla kadar hapis isteği ile yargılanmakta olan 33 yaşındaki Güzeyde Yılmaz isimli kadın çıkan adli tıp raporunda engelli çocuğun hastalıklarına bağlı olarak hayatını kaybettiğinin belirlenmesi ile beraat etti.

ÇOCUĞUN YÜZÜNDE EKİMOZLAR FARK EDİLDİ

5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli çocuğun ölümü 30 Temmuz’da Adana merkez Sarıçam ilçesi Osmangazi mahallesinde yaşandı. İkinci evliliğini yapmış olan ve iki evliliğinden 4 çocuğu olan Güzeyde Yılmaz, zihinsel ve bedensel engelli olan oğlu Miralay Doyman’ı diğer kardeşlerinin yanında bırakarak iş yeri olan markete gitti. Fakat kadın eve döndüğünde engelli oğlunun öldüğünü fark etti. Çocukta yapılan ölü muayene raporunda engelli çocuğun yüzünde ekimozlar tespit edilmesi üzerine anne Güzeyde Yılmaz hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

ANNE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Yargılamanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan anne Güzeyde Yılmaz, hakkında yapılan suçlamaları kabul etmedi. Anne, 12.30’da işten eve döndüğünde kapının açık olduğunu ve engelli oğlunun da öldüğünü fark ettiğini söyledi. 

ADLİ TIP RAPORU ÖLÜM NEDENİNİ BELİRLEDİ

Olay sonrasında çıkan adli tığ raporunda engelli çocuğun ölümünün hastalıklara bağlı olarak gerçekleştiğine dair rapor geldi. 

 

adana engelli çocuk anne mahkeme kararı anne beraat etti