5 Kişiyi Öldüren Cani: Bana Emir Geldi 'Vur' Dediler Vurdum

TAKİP ET

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde 2017 yılında meydana gelen olayda bir buçuk saat içerisinde 4 ayrı evdeki 5 akrabasını namusunu ucunu kısalttığı ve domuz kurşunu kullandığı tek kırma diye tabir edilen tüfekle öldüren 31 yaşındaki Atılgan Kümür'in Konya 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılandığı dava başladı.

Konya 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasını yapan zanlı, Amerika Birleşik Devletleri ajanı olduğunu iddia ederek, "Benim kim olduğumu bilmeden yargılama yapıyorsunuz. Ben Amerika istihbarat ajanıyım. Bana emir geldi. 'Vur' dediler, vurdum" dedi. Cinayetlerin ardından göz altına alındığında da benzeri ifadeler veren zanlının akıl sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için rapor istenmiş ve akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor gelmişti.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesi bulduk Mahallesi'nde 12 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen olayda hayvancılık yapan annesi Hatice Kümür ile birlikte kalan bekar Atılgan Kümür, Yaklaşık 200 metre mesafede bulunan 4 farklı eve giderek husumetli olduğu iddia edilen akrabaları Bekir Kıran (80), Mustafa Tokat (80), Meryem Tokat (79), oğlu Hamit Tokat (51) ve Mehmet Tokat'ı (64) tüfekle ateş ederek öldürdü. 
Son cinayetin ardından bu defa Harun Tokat'ın evine yönelen Kümür, Öldürülen akrabaların telefonla arayarak uyarması üzerine Harun Tokat'ın kapıyı açmaması ile evin dışından ateş ederek ayrıldı. Daha sonra evine gidip kahvaltı yapan zanlı yeniden Kurşun alıp katliamına devam etmek isterken Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

'EVLENMEK İSTİYORDUM, 'BU DELİ BUNA KIZ VERMEYİN' DİYE ENGEL OLDULAR'

Ailesinin üç çocuğundan biri olan ve 1dönem kardeşleri gibi İsveç'te yaşayan Atılgan Kümür, ilk ifadesinde, ''Babam öldükten sonra benim, bu akrabalarımla aram açıldı. Beni hep hor gördüler, dışladılar. Bizi akraba gibi görmüyorlardı. Bekardım ve evlenmek istiyordum. Görücü usulüyle birkaç kez kız istemeye gittik. Akrabalarım 'Bu deli, buna kız vermeyin' diye evlenmeme engel oldular'' ifadelerini kullandı. 

KARNI ACIKTIĞI İÇİN EVE DÖNMÜŞ

Kümür, Akrabalarının Üvey kız kardeşini boşanmaya zorlandıklarını iddia ederken Olay günü koyunları otlatıp eve uğramadan tüfekle cinayetler işlemeye başladığını ve kurşunları bittikten sonra eve döndüğünü acıktığı için annesi ile birlikte Kahvaltı yaptığını ve yeniden kurşunları hazırlayıp evden çıkmak isterken gözaltına alındığını anlattı.

'AKIL OYUNU' KİTABINDAN ETKİLENMİŞ

Çok sayıda kitap okuduğunu söyleyen katil zanlısı 'Akıl oyunu' adlı kitaptan etkilendiğini belirterek, ''Evimde genelde bilim kurgu ve cinayet romanları okuyorum. Özellikle Akıl Oyunu kitabından etkilendim'' dedi.
Spor yapmak için evinin bahçesine kendi imkanları ile spor aletleri yaptığı öğrenilen katil zanlısının koyunları otlatırken namusunu kısalttığı tek kırma tüfekleri atış yaparak atışlarını geliştirmeye çalıştığını söylediği belirtildi.

''AMERİKA VE İNGİLİZLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUM'

Gözaltına alındıktan sonra girdiği sorguda kendisini sorgulayanlara "Sen CIA ajanı mısın?" diye soran Kümür'ün, ifadesinde, ''Hayvancılık yapmaktayım aynı zamanda kendimi CIA ajanı olarak size tanıtabilirim. Ben Amerikalılar ve İngilizlerle işbirliği yapıyorum''  dediği öğrenildi.
Jandarmada verdiği ilk ifadede öldürdüğü 5 kişinin tek tek isimlerini Sayan katil zanlısı, ''Bu kişiler benim komşularımdır. CIA, MİT ve M16 bana yetki vererek 'İstediğin kişiyi öldürebilirsin, hiçbir savcı seni sorgulayamaz, biz senin arkandayız' diyerek bana yetki verdiler. 7 yaşımdan beri Amerikalılar ve Türk derin devletiyle içli dışlıyım'' dedi.

KURBANLARINA KONUŞMA FIRSATI VERMEMİŞ

Ifadesinde öldürmeden önce kurbanlarını konuşma fırsatı vermediğini söyleyen katil zanlısı, ''Vurmuş olduğum 5 kişi elimde tüfeği görünce kaçmaya çalıştı. Fakat ben hiçbirisine konuşma fırsatı vermeden kafalarına sıktım. Bu kişiler beni daha önce  küçümseyerek aşağıladılar. Çayıma, şekerime zehir katarak beni felç etmeye çalıştılar. Hamit Tokat hariç 4 kişi albay ve yarbay rütbelidir. Hamit Tokat, albay ve yarbay olmamasına rağmen beni küçük düşürmüştür. O yüzden kafasına sıktım. Başka insanlar beni Mehdi olarak tanımlasa da ben kendimi Mehdi olarak görmüyorum. Beni genelde istihbaratçılar Mehdi olarak tanımlar'' diye konuştu.

BİRKAÇ KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKMİŞ, ACIKMIŞ

Tasarlayarak cinayetler işlediğini kabul eden katil zanlısı, ''Kafamda belirleyerek silahla öldürdüğüm kişilerin evine gittim. Hiçbiri tesadüf eseri değil. Birkaç kişiyi daha öldürecektim. Fakat acıktım. Eve döndüm, kahvaltı yaptım. Jandarma beni almasaydı Mustafa Topal ve Mehmet Biçen isimli şahısları da öldürecektim'' dedi.

Kömür, kaçma niyetinin olmadığını, bu kişileri öldürmeyi 3-4 aydır planladığını, psikolojik tedavi görmediğini, sigara, alkol, kumar ve uyuşturucu gibi alışkanlıklarını olmadığını belirterek, ''Bunu istihbaratçılara sorup öğrenebilirsiniz'' diye konuştu. 
Annesinin Eve geldiğinde Silah seslerinden kendisinin bir şey yaptığını anladığını belirten katil zanlısı,  ''Sadece ağladı ve ne yaptığımı sordu. Aramızda başka diyalog geçmedi'' dedi. Kümür, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Aklımda Konya 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Sanık davanın ilk duruşmasında Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan ses ve görüntüyü bilişim sistemi ile katıldı.

'BEN AMERİKAN AJANIYIM'

Katil zanlısı duruşmada yaptığı savunmada ilk ifadelerini de olduğu gibi kendisinin Amerikan ajanı olduğunu iddia etti. Katil zanlısı savunmasında şunları söyledi; 
"Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Beni, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) sorun. Benim kim olduğumu bilmeden yargılama yapıyorsunuz. Ben Amerika istihbarat ajanıyım. Bana emir geldi. Vur dediler vurdum" dedi.

konya kişiyi öldüren katil zanlısı son dakika son dakika haberi