5 Erkeğe Cinsel İstismardan 62 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Sahte Şeyhe 10 Yıl Daha Ceza

TAKİP ET

Konya'da kendisini Şeyh olarak tanıtan ve 5 erkeğin cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada 62 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Süleyman Işık hakkında cinsel istismar suçlaması ile açılan başka bir davada 10 yıl 5 ay hapis cezası daha verildi. Sahte şeyh Süleyman Işık suçlamaları kabul etmezken, "Mağdur 2016 yılında istismara uğradığını söylemiş. Bu zamana kadar neredeymiş? Çocuktan şikayetçi değilim. Suçsuzum"dedi.

Başbakanlık iletişim merkezine şikayette bulunan bir kişi daha önce Sohbetlerine katıldığı kendisini şeyh olarak tanıtan Süleyman Işık’ın erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Işık, 2008 ve 2017 yılları arasında 17 ile 22 yaşlarında 5 erkeğe 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklandı. Sahte şeyhin tutuklanmasının ardından Birkaç kişi daha cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu ve iki dosya birleştirildi.

'BENİM HAKKIMDAKİ İDDİALARIN HARAM OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Konya 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Süleyman Işık mağdurların kendisine iftira attığını söyleyerek, ''İftira ateşten bir gömlektir. Bu gömlek bana giydirilmeye çalışılmıştır. Hakkımda ifade veren kardeşlerimin iddialarını kabul etmiyorum. 10 aydır cezaevindeyim. Eşim rahatsız o nedenle benim bakımıma ihtiyacı var. Vereceğiniz karara saygılıyım. Mahkemenizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Benim hakkımdaki iddiaların haram olduğunu biliyorum. Onlara haram olduğunu söylemiştim. Beraatımı talep ediyorum'' dedi. 

62 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Geçtiğimiz aralık ayında görülen son duruşmada mahkemeye te Cinsel saldırıya uğradığını iddia eden mağdurlardan benden vazgeçtiğini belirterek sanığı 5 kişiye yönelik cinsel istismar suçundan 61 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Bilgisayarın ana el konulan Işık buradaki görüntülerden dolayı müstehcenlik suçundan 1 yıl hapis cezası ve 100 TL Adli para cezasına çarptırıldı. 

YENİ DAVA AÇILDI

62 yıl hapis cezası olan Süleyman Işık hakkında cinsel istismar suçlaması ile yeni bir dava daha açıldı. Konya 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın mağduru olan o dönem 18 yaşındaki S.M.Y., Işık'tan kendisini istismara zorladığı iddiasıyla şikayette bulundu. Açılan bu dava ile ilgili ilk duruşmada şikayetçi S.M.Y., tutuklu sanık Süleyman Işık ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada ifade veren şikayetçi, ''Arka odada yalnızdık. Süleyman Işık bana bir şey yapmadı. Bana, kendisini taciz ettirdi" dediği öğrenildi.

10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI

Davanın duruşmasında tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulunurken Süleyman Işık yaptığı savunmada, "Cumhuriyet Savcısının mütaalasına katılmıyorum. Çocuk 2016 yılında istismara uğradığını söylemiş. Bu zamana kadar nerdeymiş. Çocuğun ailesini tanıyorum. Çocuktan şikayetçi değilim. Beraatimi talep ediyorum. Suçsuzum."dedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti cinsel istismar suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası verdi. 

konya sahte şeyh cinsel istismar